Cinci mituri în modă pe care să nu le crezi

Trăim într-o perioadă  în care, ne convine sau nu, imaginea contează. E un lucru demonstrat zilnic fie la o întâlnire de afaceri, fie într-un restaurant.
Asta e, imaginea contează! Şi pentru că am învăţat acest lucru atât de important relativ repede, a venit şi timpul să ne creăm o imagine adevărată. Din tonele de reviste, din aducerile aminte, din spusele colegilor, din ce mai auzim pe la designeri şi ce mai vedem pe “podiumurile improvizate” ne creăm un propriu sistem valoric pe care încercăm să-l punem în aplicare în fiecare dimineaţă când deschidem dulapul pentru a ne pregăti de show-ul nostru cotidian. Aici începe partea interesantă. Cele mai multe dintre noi se “lipesc” doar de cele câteva false mituri care circulă nestingherite prin modă, iar de aici lucrurile încep să se complice.

Mitul numărul 1: Brand sweet brand

A atrage atenţia cu haine de firmă nu echivalează cu a avea succes. Nici măcar cele mai celebre mărci de modă din lume nu îţi garantează perfecţiunea stilistică. Majoritatea doamnelor (şi domnilor!) care “respiră” branduri uită elementul principal: personalitatea. În modă a existat chiar un moment în care eticheta (sau numele brandului imprimat la vedere) a jucat rolul principal în fenomenul mondial “logomania”. Din fericire, a dispărut repede… Dar nu de tot, şi nu la noi. Şi uite aşa au ajuns unii să poarte încălţări Adibas, Mike  şi Fuma, tricouri Christian Chior sau Bersace, ochelari de soare Shanel.

Mitul numărul 2: Sindromul copy-paste!

“Nu ştiu ce să îmbrac:  copiez un “look” dintr-o revistă”. Problema este că ideile prezentate în revistele de specialitate sunt menite să fie sursă de inspiraţie, nu model de imitaţie. În spatele fiecărei fotografii reuşite de modă se ascunde o întreagă echipă care ştie exact ce să facă pentru ca imaginea finală să fie una surprinzătoare. Rezultatul unei asemenea imitaţii va fi de cele mai multe ori îndoielnic, dacă nu chiar patetic. Dacă faci o vizită la mall, vei vedea multe femei tinere, frumoase, impecabile, dar poate că te vei întreba şi tu de ce se încăpăţânează să poarte o uniformă, care oricât de bine le-ar veni, tot uniformă rămâne. Privind spre vitrinele magazinelor, vei vedea că şi manechinele expuse poartă aceeaşi uniformă. Mai trist e atunci când te priveşti într-o oglindă şi îţi dai seama că şi tu porţi uniformă. Şi uite aşa ajungem la mitul următor!:)

Mitul numărul 3: Dictatura tendinţelor

În reviste, pe blog-uri, la TV, peste tot se vorbeşte de tendinţe: “care sunt tendinţele în materie de….?” sau ” trebuie să fii în tendinţe”. Însă, de cele mai multe ori, uităm un lucru: modă înseamnă, în primul şi în primul rând, alegeri care să vorbească lumii despre ţine. Singurele reguli pe care trebuie să le urmezi sunt cunoaşterea preferinţelor personale, a punctelor forte şi a câtorva principii clare de estetică elementară. ATÂT! Restul, când e vorba de stil, vine firesc. Din păcate, este mai uşor să urmezi tendinţele decât să-ţi creezi propriul stil. Nu e greşit să porţi o rochie scurtă, atunci când tendinţele merg pe fustă creion. Nici să alegi dungile orizontale, în momentul în care în modă domneşte animal print-ul. Greşit e să porţi o fustă creion atunci când ai şolduri prea mari!

Mitul numărul 4: Ţinuta stridentă

atrage că un magnet
Din dorinţa de a fi atrăgătoare, multe femei combină greşit hainele în vestimentaţie şi rezultatul nu este deloc de apreciat. Ţinuta stridentă este, de fapt, făcută că s-o mascheze pe cea naturală. O rochie-steag poate atrage atenţia, dar nu trezeşte afecţiunea. Cam acelaşi lucru se poate spune şi despre excesul de fard. De fapt, despre orice fel de exces. Natural nu înseamnă să o copiezi pe Eva, dar nici să fii accesorizată ca un pom de Crăciun şi să bei suc natural. Natural înseamnă echilibrul dintre tine şi percepţia celorlalţi.

Mitul numărul 5: Pantofii trebuie asortaţi întotdeauna cu poşeta

Până acum câţiva ani, să nu îţi potriveşti geanta la încălţăminte era cea mai mare fashion crime posibilă; o blasfemie vestimentară de neînchipuit, mai gravă chiar decât şosetele albe la costumul bărbătesc sau asocierea de roz cu roşu. Dar cum moda se regenerează continuu, dictează trenduri şi mai apoi le reneagă, şi această „regulă de aur” a fost încălcată. Ba mai mult, există voci ce susţin că asortarea pantofilor la geantă a ajuns un artificiu de stil desuet. Poţi asorta pantofii şi cureaua, pantofii cu rujul, sau geanta cu oja de pe unghii. Orice este permis!
Pentru unii, moda este considerată un capriciu, dar alţii abuzează prea mult de ea. Există şi aceia care îi cedează uşor şi îi ridică statui…  Până la urmă, totul ţine de gusturi şi de… nevoi. Depinde de fiecare dintre noi ce mituri alegem să demontăm!
Eager4Fashion

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea