Micu Aurel, de la construcţii la agricultură

# Omul de afaceri a cumpărat o fermă şi a populat-o cu 2000 capete de porci.

Aţi extins domeniul de activitate, îndreptându-vă din domeniul construcţiilor către ceva cu totul nou, agricultură. Care a fost motivaţia?
- Întrucât trecem printr-o perioadă destul de dificilă, construcţiile merg din ce în ce mai prost, ţinând cont  şi de faptul că 90% din lucrările executate de firma mea sunt la stat. Problema este că banii pe lucrările efectuate îi primesc cu foarte multă întârziere. M-am orientat către un domeniu cu totul nou - însemnând agricultură, preluând o fermă construită pe fonduri europene. Domeniul de activitate al fermei este creşterea porcilor, având o capacitate de peste 2000 de capete, utilată cu o tehnologie de ultimă generaţie.
Aria de acoperire a afacerilor este extinsă. Sunteţi ajutat şi de familie?
- În primul rând, fără sprijinul familiei nu aş fi reuşit să ajung unde am ajuns, familia fiindu-mi aproape, sprijinindu-mă de câte ori am fost în impas; m-a încurajat şi m-a îndemnat să merg mai departe, atât soţia cât şi cei doi copii  au avut o contribuţie în dezvoltarea afacerilor mele.
Cum vă descurcaţi cu recuperarea datoriilor de la stat?
- Aici este o problemă destul de dificilă cu care mă confrunt la momentul actual. Risc să intru într-un colaps financiar nemaiputând să plătesc angajaţii şi celelalte cheltuieli pe care le am, având de recuperat peste şapte miliarde lei vechi. Acest lucru m-a determinat să-mi extind domeniul de activitate, sperând ca acest domeniu să fie unul mai prosper.  Sper ca statul să se implice mai mult în domeniul agriculturii, în ceea ce priveşte acordarea subvenţiilor, sprijinind agricultorii români, scăpând de blestemul importurilor - în principiu la alimentele de bază, blestem ce ne paşte de ceva vreme.
Cunoaştem faptul că Primăria Hârseşti vă datorează destul de mulţi bani. În ce stadiu vă aflaţi cu această autoritate locală?
- Am angajat o firmă de avocaţi, deschizând o acţiune de judecată în contra Primăriei Hârseşti, în urmă cu câteva luni. De când am deschis acest proces şi până la ora actuală am recuperat circa 10% din datorie, sperând ca până la sfârşitul procesului să primesc restul de bani. Am înţeles de la avocaţii mei că în cazul neachitării sumei restante până  la următorul termen, respectiv 4 noiembrie, se va trece la executarea silită a primăriei, punându-se sechestru pe bunurile ce aparţin acesteia. Toate documentele de executare silită sunt înaintate către executor, dar eu tot mai sper să nu ajungem într-o asemenea situaţie, sperând ca primăria să-şi achite datoria şi evitând astfel această situaţie neplăcută.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea