Şapte elevi de liceu din Piteşti sunt implicaţi într-un proiect internaţional finanțat de Comisia Europeană

De săptămâna trecută, elevi din liceele piteştene şi studenţi de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca iau parte la un schimb de tineri pe tema şomajului, în Almelo, Olanda (11-21 Iulie 2013). Activităţile proiectului “Youth Unemployment - Lost and Found” vor continua pâna în noiembrie 2013, la nivel local, în cele trei ţări participante - România, Grecia şi Olanda.
Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi participă, în parteneriat cu Scoop Welzjin din Olanda – cordonatorul proiectului și cu Youthfully Yours din Grecia, la implementarea unui nou proiect internațional, finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în acțiune - Schimburi de tineri!
Proiectul  "Youth Unemployment: Lost and Found" va implica 42 de tineri din Olanda, România şi Grecia. Tema principală este combaterea șomajului în rândul tinerilor prin conștientizarea acestora dar și a comunităților locale asupra măsurilor pe care le pot lua pentru a combate acest fenomen. Tinerii vor învăța cum se pot pregăti mai bine pentru provocările pieței muncii.
De asemenea vor  lansa o campanie PR in care își  vor sustine munca şi vor prezenta avantajele pe care firmele le au când angajează tineri ,vor învăța să dezvolte o campanie de relații publice și de promovare, vor  lua parte la sesiuni de dezvoltare personală, vor învăța despre asumarea deciziilor, stabilirea unor scopuri precise în viață, combaterea prejudecăților și stereotipurilor, educație interculturală și comunicare interpersonală, cum să își exprime opiniile și să îi asculte și pe ceilalți.
Asociația Imago Mundi va fi reprezentată de Dedu Constantin și Ionela Panaitş; 7 elevi de liceu din municipiul Pitești: Anghel Ioana Cristina, Badea Constantina Cristina, Constantinescu Teodor, Tufeanu Daniel, Gheorghe Clara de la Colegiul National I.C. Brătianu și Bulea Mihai și Pirneci Laura Florentina de la Colegiul Național Alexandru Odobescu; un  student de la Universitatea Hyperion, Facultatea de Jurnalism - Ana Gabrie; 5 studente de la Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială: Eugenia Faur, Iordăchescu Roxana, Stoker Laura, Bichir Alexandra, Lăcătuș Larisa.
Proiectul în sine se desfășoară între 1 mai și 30 noiembrie, astfel că activitățile la nivel local, dezbaterile şi campaniile în rândul tinerilor vor continua și după schimbul de tineri cu Olanda. Pentru aceste activități, Asociația Imago Mundi beneficiază de sprijinul unor parteneri locali, precum Școala cu cls. I-VIII Mălureni, comuna Mălureni, Centrul Europe Direct Argeș - Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș, liceele piteștene unde învață tinerii implicați în activitățile schimbului şi Facultatea de Sociologie și Asistență Socială - Universitatea Babeș Bolyai, care, cu sprijinul profesorilor Baican Eugen și Maria Roth și al unor studenți deosebiți, s-a implicat și în trecut în activități ale asociației.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea