Investiţii noi în cultură şi educaţie la Coşeşti

Comuna Coşeşti este beneficiara unei reţele şcolare impresionant de dezvoltate, având pe teritoriul său 16 unităţi de învăţământ funcţionale. În fiecare dintre cele şapte sate şi un cătun există o şcoală şi o grădiniţă, care-i scutesc pe copii să se deplaseze în alte sate pentru studii, aşa cum se întâmplă în majoritatea comunelor. Acest lucru se datorează ambiţiei ,,doamnei de fier” din administraţia publică locală, Elisaveta Tudose, primarul comunei Coşeşti, care timp de peste trei decenii, de când păstoreşte această comună, a reuşit să păstreze şi chiar să reabiliteze aceste şcoli din bugetul local, educaţia pentru dânsa fiind întotdeauna pusă pe prim-plan în tot acest timp.
Şi anul acesta, investiţiile în educaţie şi cultură au primat în comuna Coşeşti, fiind reabilitate şi modernizate două cămine culturale, iar în domeniul infrastructurii şcolare se poate bifa construcţia unui grup sanitar ultra-modern  din cadrul Şcolii cu Clasele I-VIII Leiceşti. Cele două cămine culturale, reabilitate şi modernizate, se află în satele Jupâneşti şi Leiceşti, acestea având drept scop găzduirea diferitelor acţiuni culturale întreprinse de copiii din comună.

Alte investiţii pentru anul acesta

Comuna Coşeşti stă bine nu numai la capitolul infrastructură educaţională, ci şi la starea drumurilor comunale care sunt întreţinute prin pietruire, în fiecare an, sau reţeaua de alimentare cu apă ce există în toată comuna, ora actuală lucrându-se la îmbunătăţirea acestei reţele prin forajul de noi puţuri şi construcţii de staţii de pompare, întrucât în unele zone reţeaua existentă nu face faţă consumatorilor. Un exemplu în acest sens este satul Căpuşani, acolo unde, în momentul de faţă, se lucrează la îmbunătăţirea reţelei de alimentare cu apă.
Iată că în pofida vremurilor grele şi a fondurilor tot mai mici, doamna cu o experienţă de peste trei decenii în adminitraţia publică locală, ca prim om al comunei Coşeşti, reuşeşte, pe fiecare an, să aducă plus valoare comunei sale natale  despre care spune că a fost “a doua sa familie”.    Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea