Arta icoanelor pe sticlă

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în perioada 22 iulie – 2 august 2013, atelierul de creaţie  Arta icoanelor pe sticlă, ediţia a III-a, sub coordonarea creatoarei populare Elena Băniceru din Galaţi.
Icoana, esenţa credinţei creştin – ortodoxe, a reprezentat pentru români, de-a lungul încercatei lor istorii, o adevărată fortăreaţă sufletească, un element de speranţă în perioade deprimante, devenind o veritabilă forţă creatoare a spiritualităţii acestei naţiuni.
Obiectivul organizării acestei tabere de pictură constă în aducerea în actualitate a importanţei acestui meşteşug şi a tradiţiei milenare care, prin priceperea şi credinţa meşterilor populari iconari, au străbătut timpurile, particularizându-ne ca popor ortodox. La atelierul de creaţie din acest an, la care tematica iconografică va cuprinde prăznicare şi sfinţi, vor participa 30 de elevi de la Şcoala generală din Vrăneşti şi de la şcolile Alexandru Davila şi Nicolae Iorga – Piteşti.
Deschiderea taberei va avea loc luni, 22 iulie 2013, la orele 10,00, în parcul Goleştilor.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea