Prelucrarea lemnului, promovată la Muzeul Golești

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în perioada 22 iulie – 26 iulie 2013, tabăra de creaţie populară Arta prelucrării lemnului, ediţia a III-a, sub coordonarea meşterului popular Ioan Rodoş, din Nucşoara, judeţul Argeş.  Ţăranul român a ştiut, cu mijloace tehnice rudimentare, să creeze obiecte necesare traiului, remarcabile prin frumuseţea lor simplă.
Experienţa milenară în arta lemnului i-a învăţat pe meşteri să întrebuinţeze adecvat fiecare esenţă lemnoasă. Astfel, bradul şi stejarul au fost folosite la construcţii, fagul pentru lăzi de zestre, cornul şi alunul pentru bâte ciobăneşti şi codirişti de bici, frasinul pentru tocuri de uşi şi ferestre, iar paltinul şi teiul pentru furci de tors, linguri şi ploşti. Prelucrarea lemnului la români este unul dintre meşteşugurile ancestrale care au supravieţuit în toate epocile istorice. Îndemânarea s-a convertit, cu timpul, într-o unică şi admirabilă tehnică şi artă a lemnului, supunându-l unor procese de prelucrare, genial de simple şi care, adeseori, creează o mare varietate de obiecte ce  pot fi întâlnite şi azi în lumea vie a satului românesc.
La atelierul de creaţie din acest an, a cărui tematică se axează pe tiparul de caş,  participă elevi de la Şcoala Râncăciov, copii de la grădiniţele Motanul Încălţat şi  Universul Copilăriei – Piteşti şi de la Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate – Câmpulung – Muscel.
Deschiderea taberei va avea loc luni, 22 iulie, a.c., la orele 10,00, în parcul domeniului Goleşti.
Director general, Dr. Filofteia Pally

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea