10 trenduri care ar trebui să dispară în 2013

De câte ori mă uit la un film vechi, privesc cu nostalgie şi admiraţie femeile din trecut. Aruncând o privire asupra  prezentului, realizez, însă, că femeile au uitat să mai fie femei. Nu mai ştiu să fie frumoase, elegante, feminine; practic să definească prin vestimentație și grație conceptul de “doamne”. Îşi doresc să fie sexy, dar sunt vulgare. Confundă moda cu stilul. Nu au personalitate şi imită tot ceea ce pare a fi popular. În pofida libertăţii de expresie, predomină lipsa de adecvare în timp şi spaţiu, de aceea anumite haine şi bijuterii sunt purtate oricând şi oriunde. Până şi parfumul este folosit în exces şi ales după modă. Părul este de multe ori prea roşu, prea tapat sau prea încreţit. Prea mult roz, sclipici şi accesorizare fără logică.
Iată şi alte tendinţe în modă care sunt atât de non-stylish încât ar trebui complet şterse de pe faţă pământului, întocmai ca o epidemie ce trebuie eradicată.

Colanţii pe post de pantaloni

Colanţii sunt o piesă vestimentară nelipsită din garderoba multora dintre noi. Poţi obţine cu uşurinţă un look casual-chic optând pentru o pereche de colanţi şi un tricou oversized. Numai că de aici până la a purta aceşti colanţi pe post de pantaloni, fără ca măcar să te asiguri că un tricou sau o cămaşă îţi acoperă posteriorul, este cale lungă, sau cel puţin ar trebui să fie. Nu de puţine ori, am văzut tinere, pe care, din păcate, silueta nu prea le ajută, dar care au ales să înlocuiască pantalonii cu o pereche de colanţi.

Bretelele de sutien transparente

Problema cu bretelele transparente este că…ei bine, nu sunt transparente deloc. Ba mai mult, în loc să creeze iluzia lipsei bretelelor, mai mult atrag atenţia asupra lor, şi implicit a ta, într-un mod negativ. Arată ieftin, plesnesc când ţi-e lumea mai dragă şi, după câteva purtări, nici măcar „semi-transparente” nu mai sunt. În prezent, toate marile branduri de lenjerie creează sutiene care mai de care mai elaborate, pentru că tu să îţi poţi purta acea rochie superbă cu decolteu adânc sau acea bluza vaporoasă cu spatele gol fără a te îngrijora că bretelele lenjeriei sunt la vedere.

Cizmele îmblănite

Majoritatea femeilor poartă pantofi cu tocuri ameţitoare pentru a-şi alungi picioarele, pentru a crea iluzia unei siluete mai zvelte şi a unor glezne mai subţiri. Există însă şi unele femei care au decis să facă fix opusul. Cizmele îmblănite nu numai că îngroaşă gambele şi taie optic piciorul de la jumătate, ci, pe deasupra, mai sunt şi mult prea călduroase şi inconfortabile, şi te fac să arăţi că varianta feminină a lui Yeti.

Ochelarii cu zăbrele

Kanye West a fost cel care a readus în atenţia tuturor acest tip de ochelari. A purtat o astfel de pereche în videoclipul “Stronger” şi de acolo până la a ajunge în topul tendinţelor a fost doar un pas. Şi la noi, bineînţeles că au devenit un must-have şi toţi puștanii care mergeau la Mamaia îi purtau. Sper doar să nu îi mai vedem şi de acum încolo. Am însă o curiozitate, cum poţi vedea oare prin ei? Nu te deranjează acele zăbrele?

Pantaloni stil harem

Nu vine bine căldura şi toate femeile îşi scot pantalonii stil harem din dulap. Nu pot să înţeleg de ce a devenit un trend să porţi o astfel de pereche de pantaloni. Dacă nu ai 1.80, 60 de kilograme şi picioare lungi în dotare nu văd cum o asemenea piesă vestimentară chiar ar veni bine unei femei. Turul lăsat şi buzunarele ample dezavantajează orice femeie.

Slipul tanga la vedere

Că tot vorbim de lenjerie la vedere, nimic nu arată mai ieftin decât o pereche de chiloţei tanga ivindu-se timid în spatele pantalonilor. Unele fete mai îndrăzneţe au mers atât de departe încât şi-au purtat slipii atât de sus, încât au ajuns la nivel cu buricul. Chiar dacă Britney Spears şi Paris Hilton continuă să ne arate colecţiile lor de string-uri roz, nu există nicio scuză pentru o tipă stylish să iasă pe stradă cu lenjeria depăşind talia pantalonilor, indiferent cât de joasă ar fi.

Topurile cu vedere la buric

Topurile extrem de scurte, care lasă mult prea puţin imaginaţiei, au fost în vogă încă din anii ’60, au fost readuse atenţie în anii ’80 de Madonna, însă au atins apogeul popularităţii spre sfârşitul anilor ’90 şi începutul anilor 2000, când staturile pop precum Britney Spears sau Christina Aguilera îşi dezgoleau mijlocul indiferent dacă era vorba de un concert sau de o apariţie elegantă pe covorul roşu. În acest sezon, bustierele sunt din nou în vogă, însă designerii au găsit o alternativă mult mai subtilă pentru a arată puţină piele: topurile extra-scurte sunt asortate fustelor sau pantalonilor cu talie înalta, pentru un efect mult mai stylish.

Treningurile „elegante”

Nu îmi este clar cum ideea de ţinută sport a putut fi vreodată asociată cu cea de elegantă, având în vedere că vorbim de registre total opuse, însă presimt că are de-a face cu începutul anilor 2000, când Juicy Couture a popularizat treningul drept un outfit stylish. Şi deşi treningurile Juicy continuă să fie super cool şi confortabile, este cel mai bine că acestea să fie rezervate pentru vizitele la sală, jogging sau pentru atunci când vrei să petreci o după-amiază liniştită acasă. Fie că sunt în varianta pluşată, din velur sau încrustate cu cristale Swarovski, treningurile nu au ce cauta pe stradă.

Cizmele croşetate

De 3 ani încoace pe rafturile magazinelor de cartier tronează mândre şi colorate nişte încălţări ce-mi amintesc de milieurile bunicii de pe televizor: cizmele croşetate. Sunt urâte, de 20 de ori urâte!  Unde mai pui că au un aspect ieftin şi desuet! Fugi de ele ca mine de matematică! Nu fac cinste nimănui, sunt de prost gust şi de proastă calitate.

Dresurile “culoarea piciorului”

Când aveam vreo 7 ani, mama mă trimitea să-i cumpăr dresuri numărul 3, culoarea piciorului, musai cu lycra. Pe vremea aceea, orice femeie purta așa ceva, iar când se întâmpla un mic accident şi se ducea firul, se rezolva uşor cu puţin lac de unghii. Au trecut 18 ani de atunci, însă unele urmașe ale Evei încă se mai încăpăţânează să poarte cele mai hidoase creaţii ale modei. Am cunoscut fete cochete, stilate, dar cărora le lucea piciorul mai ceva că staniolul.
Eager4Fashion

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea