Americanii filmează iar în Argeș! Am dat de echipa de filmare ascunsă prin pădurile de la Poienari

Vedetele de la Hollywood au pornit într-un adevărat exod spre România, recte Argeș. Din luna iunie a acestui an, în județul nostru se filmează un alt moment din veșnicul și singurul Război de Secesiune al americanilor, războiul din Nord și Sud. „The Keeping Room” l-a adus în satul Poienari din comuna Ciofrângeni pe Sam Worthington, starul din „Avatar”, alături de alte tinere actrițe care s-au făcut remarcate în câteva producții cinematografice recente.

Tot filmul i-a costat, în România, pe americani, cât i-ar fi costat o cabană de construit în SUA

Ca să ajungi la echipa de filmare, mergi pe un drum care brăzdează o pădure și niște dealuri, pe o distanță de kilometri întregi. Se spune că locul ales se datorează unuia dintre foștii directori ai PRO TV, soțul câtăreței Loredana Groza, Andrei Boncea. Actualmente producător de filme la Mediapro Pictures, Andrei Boncea este originar din zonă și cunoștea cât de frumoase și de potrivite sunt peisajele de aici pentru filmul pe care americanii doresc să-l toarne. Un alt motiv pentru care au ales România, ar fi banii, normal. Se pare că bani pe scândura folosită pentru construcția unei cabane ce urmează să fie distrusă în timpul filmărilor prin incendiere i-ar fi costat pe americani în țara lor cam cât îi costă, în România, tot filmul de realizat. În film este vorba despre un episod din timpul războiului dintre sudiști și nordiști, când două surori și sclava lor vor fi atacate și violate de către soldații nordiști, în timp ce femeile încercau să-și apere ferma care sfârșește prin a fi incendiată. Din păcate, nu este permis nimănui să se apropie la mai puțin de 500 m de locul în care se filmează. Localnicii erau ascunși prin tufe sau urcați în copaci ca să poată să urmărească filmările și să nu fie văzuți.

Filmările se mută la Topolog

După ce vor termina filmările la Poienari, echipa se va muta la hotelul Topologul, situat pe drumul spre Vâlcea. Americanii au plătit tuturor angajaților salariul pe tot anul, în avans, ca să meargă acasă și să lase hotelul liber pentru filmări. Și cum românii nu se mulțumesc niciodată cu puțin, mulți au regretat că n-au rămas să facă parte dintre figuranți, mai ales că s-ar fi simțit ca acasă la locul de muncă. 
Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea