Asocierea dintre S.C. Apă Canal 2000 S.A. şi Primăria Costeşti îşi arată roadele

# Satele Broşteni şi Lăceni beneficiază deja de apă curentă # Imediat încep lucrările pentru satul Stârci. Locuitorii oraşului Costeşti  pot sărbători, începând de zilele trecute, încă o realizare pentru urbea lor: este vorba despre alimentarea cu apă a satelor Broşteni şi Lăceni, în urma unor lucrări complexe, care au inclus subtraversarea căii ferate. Astfel, încă aproximativ 1000 de locuitori se  bucură deja de beneficiile apei curente. Investiţia a fost realizată de parteneriatul creat între S.C. Apă Canal 2000 S.A. (care a contribuit cu 51% din fondurile necesare lucrării) şi Primăria oraşului Costeşti ( a cărei cotă de participaţie a fost de 49% din total).
În continuare , chiar din această toamnă, vor începe lucrările la alimentarea cu apă şi în satul Stârci, lucrare care se va realiza tot în parteneriat cu S.C. Apă Canal 2000 S.A.
Primarul Ion Baicea se poate mândri deja cu promisiunea făcută, în primăvară, oamenilor din oraş, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local. Acesta a spus atunci: „Vreau să bem apa plată de la robinet, pentru că se poate, nu să o cumpărăm cu bani mulţi de la magazin!” Iată că această promisiune a devenit un fapt împlinit, conducta veche de peste 40 de ani care alimenta blocurile din centrul oraşului fiind înlocuită în totalitate. Învestiţia, în valoare de aproximativ 10 miliarde de lei vechi, a fost suportată de acelaşi parteneriat dintre Primărie şi S.C. Apă Canal 2000 S.A., fiecare contribuind cu sume sensibil egale.
În oraş se mai află în derulare şi alte proiecte, dintre care pot fi menţionate:
- reabilitarea parcului central (din faţa Primăriei), lucrarea finanţată cu fonduri atrase de la Guvernul României – A.F.M. Valoarea investiţiei se ridică la peste 4 miliarde lei vechi;
- au început lucrările noului sediu A.P.I.A., clădire care va găzdui centrul local al instituţiei şi va deservi 14 localităţi din sudul judeţului. Construcţia, pentru care au fost alocaţi în primă fază 5 miliarde lei, este finanţată cu fonduri provenite de la Ministerul Agriculturii;
- au fost, în această vară, verificate şi reparate centralele şi instalaţiile termice de la toate şcolile şi grădiniţele din oraş; grădiniţa a beneficiat de schimbarea întregii tâmplării şi primirea uneia noi, cu geam termopan; centrala de la Grupul Şcolar Agricol a fost reparată şi este funcţională. Astfel, toate instituţiile de învăţământ au beneficiat de lucrări de renovare şi reabilitare, fapt ce va duce la îmbunătăţirea randamentului termic şi, implicit, la mai multă căldură în clase. Lucrările, în valoare de aproximativ un miliard de lei vechi, au fost asigurate din fondurile Primăriei Costeşti.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea