Casa de Cultură din Bascov a strâns 3000 de euro pentru un copil bolnav

# Când românii vorbesc cu inima, minunile se împlinesc! Cine spune că românii și-au pierdut sufletul, nu știe cât de mult greșește. Niște argeșeni ne-au arătat vineri seară că inima noastră este încă la locul ei și că niciodată n-a fost schimbată cu o monedă rece, din buzunar, pe care scrie indiferență.
Vineri seara, Casa de Cultură din Bascov, la inițiativa ziaristului Costi Ivașcu de la Antena 1, a organizat un spectacol caritabil pentru un tânăr de 16 ani, Cosmin , bolnav de cancer osos. Aceia care știu cât este de mare casa de cultură din Bascov vor putea vizualiza imaginea unei instituții arhipline cu oameni care au vrut să fie alături de acest tânăr care a dat, prin boala lui, un pretext oamenilor ca să fie buni și generoși. Poate că sună ciudat, dar acestui copil, lovit mult prea devreme și prea nedrept de o boală cumplită, căruia i se va înlocui un picior cu o proteză, dacă va reuși să strângă cei 20.000 euro, ar trebui să i se mulțumească pentru că există, și prin durerea lui a familiei sale dă posibilitatea celor din jur să demonstreze că încă mai au suflet și nu doar cord. Și s-a mai întâmplat ceva, vineri seara: una dintre doamnele muzicii populare incontestabile, Irina Loghin, a cântat gratis pentru Cosmin. Alături de aceasta, au mai spus prezent invitației organizatorilor interpreții și instrumentiștii  Casei de Cultură Bascov și soliștii Doinei Argeșului.

Sejur la mare pentru un spectator câștigător

Irina Loghin a spus că, atunci când vrei să faci un bine, vii de oriunde și-l faci, când s-a referit la un coleg de-al său de breaslă invitat și el în spectacol să cânte, dar care a refuzat pe motiv că nu are drum în zonă. Chiar și așa, spectacolul a fost un succes. Șefa Casei de Cultură Bascov, Lorena Toma, și ziaristul Coti Ivașcu au reușit să strângă pentru Cosmin suma de 3000 euro pe care i-au și donat în seara respectivă. Mai mult decât atât: spectatorii au avut parte și de un premiu oferit prin intermediul celui mai tânăr și mai generos consilier județean, Denisa Zevedei. Fiecare invitație a avut atașat un talon pe care spectatorii l-au putut completa cu datele personale, introdus într-o urnă, din care interpreta Irina Loghin a extras câștigătorul unei săptămâni la mare, la Eforie Nord. Cea care va pleca la mare, grație lui Cosmin Iordache și firmei lui, Vacanțe Reduse, care a oferit acest premiu,  este Elena Simona Sorescu. Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea