Apă Canal 2000 SA Piteşti a lansat un proiect european cu o valoare de 100 de milioane euro

Săptămâna trecută, la Hotelul Ramada, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului european ,,Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş”, ce are o valoare de 100 de milioane euro şi care urmează să fie implementat, pe o perioadă de 47 luni, de către Apă Canal 2000 S.A. Piteşti, operatorul regional.
Proiectul cuprinde 11 localităţi grupate în trei aglomerări: Piteşti (municipiul Piteşti, oraşul Ştefăneşti, comunele Bascov, Mărăcineni, Merişani, Bradu, Albota şi Moşoaia), Topoloveni (oraşul Topoloveni) şi Costeşti-Buzoeşti (cu oraşul Costeşti şi comuna Buzoeşti), iar beneficiari vor fi 224.000 locuitori. În sectorul de alimentare cu apă, reţele de aducţiune şi distribuţie vor fi reabilitate şi/sau extinse pe 222 km, la care se vor adăuga două noi staţii de tratare şi reabilitarea uneia existente, patru staţii noi de clorinare, opt grupuri noi de înmagazinare, nouă foraje noi şi reabilitarea altor 11 existente şi nouă staţii noi de pompare. În ceea ce priveşte infrastructura de apă uzată, reţeaua de canalizare va fi extinsă cu 287 km şi vor fi reabilitaţi 4,4 km, la care se vor adăuga noi staţii de pompare, reabilitarea, extinderea şi/sau modernizarea a patru staţii existente.
,,Din punct de vedere formal ne înscriem pe linia ascendentă a absorbţiei fondurilor europene, absorbţie care, desigur, nu depinde în totalitate de noi. Acest pas pe care îl facem noi astăzi este unul semnificativ. Judeţul Argeş are nevoie de alimentare cu apă şi de canalizare, altfel ne vom trezi cu solul şi apele de suprafaţă infestate. Este un proiect care vine să urbanizeze localităţile cuprinse. Este evident că dacă nu ai apă, nu poate exista viaţă”, a declarat primarul Tudor Pendiuc, în cadrul festivităţii.
Extrem de exigent, aşa cum îl cunoaştem, Liviu Pătraşcu, preşedintele consiliului de administraţie al societăţii Apă Canal 2000 S.A. Piteşti a fost reţinut în declaraţii, precizând că doreşte să vorbească mai mult după implementarea acestui proiect, moment în care îi va înceta şi mandatul de preşedinte al consiliului de administraţie al acestei societăţi. ,,Implementarea acestui proiect nu poate fi dusă la bun sfârşit fără implicarea autorităţilor locale şi fără sprijinul acestora. Îmi rezerv un cuvânt extrem de consistent la sfârşitul perioadei de implementare a acestui proiect pentru că, întâmplător, coincide şi cu încetarea mandatului meu de preşedinte al consiliului de administraţie în această societate”, a precizat Liviu Pătraşcu. Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea