Prognoza hidrologică august - octombrie 2013 dată de Administrația Bazinală de Apă Argeş-Vedea

În luna august 2013,  pe baza elementelor statistice de lunga durată, a estimărilor meteorologice şi având în vedere situaţia hidrometeorologică de la sfârşitul lunii iulie 2013, se estimează ca regimul hidrologic se va situa  la  valori cuprinse între  30-50% din mediile multianuale lunare,  mai mari (50-80%) în bazinul Ialomiţei şi în bazinele mijlocii şi inferioare ale Argeşului şi Vedei şi mai mici pe  Bârlad, Putna, Rm.Sărat  (10-30% din normalele lunare).
Din punct de vedere al fenomenelor hidrologice periculoase, principala caracteristică va fi intensificarea regimului hidrologic deficitar pe majoritatea râurilor.
De asemenea, sunt posibile  fenomene episodice de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide în timpul ploilor torenţiale, caracteristice lunii august, cu probabilitate mai mare de producere pe râurile din zonele de munte din jumatătea de nord a ţării.
În luna septembrie 2013,  regimul hidrologic se va situa la valori  cuprinse  între  30-50% din mediile multianuale lunare, mai mici pe Trotus, Putna, Rm. Sărat, Bârlad şi pe afluenţii Prutului (10-30% din normalele lunare).
Din punct de vedere al fenomenelor hidrologice periculoase, în luna septembrie, riscul principal va fi reprezentat de menţinerea regimului hidrologic deficitar instalat în lunile anterioare.
În luna octombrie 2013,  regimul hidrologic se va situa la valori  cuprinse  între  30-50% din mediile multianuale lunare, mai mari în bazinul hidrografic al Ialomiţei şi in bazinul superior al Oltului (50-80% din normalele lunare) şi mai mici pe Bârlad, Putna, Rm.Sărat  (10-30% din normalele lunare).

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea