Ion Cornel Lazăr, preşedinte PC Argeş: “USL va lua şi măsuri pentru stimularea economică şi crearea de noi locuri de muncă”

Argeşenii pot vedea în aceste zile efectul măsurii luată de Guvern de a reduce taxa pe valoarea adăugată la pâine de la 24% la doar 9%. Preţurile au scăzut, pe alocuri chiar cu mai mult decât procentele eliminate din TVA, iar asta nu poate fi decât în avantajul cetăţenilor. Sunt foarte multe persoane cu probleme financiare în judeţ, ca şi în ţară, iar fiecare leu care le rămâne în buzunar contează pentru ele. Tocmai de aceea, scăderea TVA la pâine este o măsură cu un puternic impact social, mai ales că pâinea este un produs de bază la noi în ţară.
Pe lângă pâine, şi alte produse de panificaţie s-au ieftinit sau urmează să se ieftineasă. Pe termen lung, sperăm ca această măsură - care a pronit ca propunere a Partidului Conservator! - să îşi producă efectele dorite şi în planul combaterii evaziunii fiscale.
Reducerea TVA la pâine este o măsură pe care USL a promis-o în campania electorală şi pe care a îndeplinit-o, la fel cum am facut cu indexarea pensiilor, creşterea salariului minim, returnarea CASS încasat ilegal de la pensii, reîntregirea salariilor bugetarilor, şi multe altele.
Dacă acest proiect se va dovedi unul de succes, atunci vom avea bazele necesare extinderii lui şi la alte produse alimentare. Deja se discută de scăderea TVA la un alt produs important, şi anume la carne, ceea ce ar reprezenta un nou ajutor important pentru categorii largi sociale.
USL va lua, în paralel cu aceste măsuri sociale, şi măsuri pentru stimularea economică şi crearea de noi locuri de muncă, încercând în acelaşi timp să contribuie la atragerea cât mai multor fonduri europene. Ne dorim o Românie modernă, puternică şi ancorată pe deplin în ansamblul european actual, iar programele USL sunt de natură a ajuta la îndeplinirea acestor deziderate.
Preşedinte PC Argeş, Ion Cornel Lazăr

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea