Hârsești, realizări şi probleme

La Hârsești, există o mare problemă de ani de zile, legată de tăierile de copaci din zăvoaiele care se află în proprietatea localnicilor.
Polițiștii îi amendează, pentru că îi prind cu lemne tăiate și nemarcate, însă nu au ce să facă mai departe. Localnicii care și-au primit pădurea de la primărie au solicitat Ocolului Silvic Costești și, mai nou celui de la Poiana Lacului, de care aparțin, să vină să ia în administrare locul, însă nu s-a întâmplat nimic. Așa că, dacă taie lemnele și sunt nemarcate, oamenii sunt pasibili de dosar penal. Ceea ce s-a și întâmplat; în prezent, câteva sute dintre aceștia au întocmite astfel de dosare, ne spune primarul Ionel Moloiu. N-a apucat să termine această problemă, că a apărut aceea a furtului de cereale. Cum localitatea Hârsești este inconjurata de campii manoase și culesul porumbului este în toi, oamenii s-au văzut nevoiți să-și cam păzească recoltele prin care au dat iama la furat diversi posesori de carute usor de umplut din munca altuia....! Și, colac peste pupază,  când se credea că nu mai pot apărea alte probleme,  „salvarea” a venit de la vulpi. S-au înmulțit vulpile atât de rău, încât nici măcar nu se mai sperie de oameni. Unde mai pui că sunt și purtătoare de boli, iar acesta nu e tocmai de neglijat. Există o râpă, la vreo câțiva kilometri distanță de primărie, pe lângă un câmp, și acolo trăiesc trei familii de vulpi, ne spune primarul Ionel Moloiu. Asta pe lângă acelea care sunt frecvent văzute chiar pe drumurile circulate sau prin gospodăriile oamenilor.
În rest, la Hîrsești, lucrurile merg binișor: sub privirea vigilentă a primarului, proiectele în derulare sunt aproape de finalizare și  imaginea localității se schimbă în bine pe ici, pe acolo, în punctele esențiale; unde mai pui că, în satele comunei, nu mai bate vântul dușmăniei și nici nu se mai risipește sămânța discordiei așa cum s-a întamplat în anii de mandat ai fostei primărițe pedeliste…! Pai, daa…! Piaza rea a pierit la alegeri…!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea