Președintele PDL Argeș, Cătălin Teodorescu, critică deciziile labile ale Guvernului Ponta

A venit toamna, moleșeala de vară este înlocuită, în arena politică, de critici și acuze tot mai vehemente. Cătălin Teodorescu, președintele PDL Argeș, ridică două mingi la fileul actualei guvernări, procedând așa cum stă bine unui lider al opoziției. Opoziție, e drept, cam tăcută până în momentul de față...

Alianță cu PP-DD pentru sesizarea Curții Constituționale

Deputatul Teodorescu a anunțat, în deschiderea conferinței, faptul că PDL s-a aliat cu PP-DD și, împreună, au sesizat Curtea Constituţională cu privire la modificarea Legii 500 privind finanţele publice, adoptată săptămâna trecută în plenul Camerei Deputaţilor, deoarece noul act normativ ar limita dreptul parlamentarilor de a formula amendamente la proiectul de buget. "Este neconstituţional să limitezi dreptul parlamentarilor de a formula amendamente la proiectul de buget. Şi, întrucât esenţa activităţii parlamentare este legiferarea şi, în cadrul legiferării, propunerea de amendamente, această măsură arbitrară care a fost adoptată de majoritatea USL nu face altceva decât să taie posibilităţile Opoziţiei de a interveni pentru corectarea unor alocări bugetare pe care a apreciat că nu sunt regulă."
Singurul parlamentar al PDL Argeș a atins și problema Roșia Montană, criticându-l dur pe primul ministru: “Este o situație hilară! Ca deputat, Victor Ponta vrea să voteze împotriva proiectului susținut de Guvernul pe care îl conduce! (...) Pe de altă parte, e halucinantă fuga de răspundere a Guvernului! Cum este posibil ca ministrul Mediului să anunțe că va da sau nu aviz proiectului abia după votul din Parlament? De fapt, întregul Guvern USL vrea să se spele pe mâini!”
Cătălin Teodorescu a mai declarat că va vota împotriva proiectului Roșia Montană. Deputatul ține să precizeze că PDL nu s-a opus niciodată mineritului și creării de locuri de muncă, ba din contră, dar nu acceptă acest proiect din motive cât se poate de argumentate.
“Sunt două motive principale pentru care nu suntem de acord. Primul este că la proiectul inițial au fost aduse adăugiri și puse clauze necunoscute. În al doilea rând, nu putem vota un proiect care prevede că materialele rare din zona respectivă, care ar urma să fie și ele exploatate, nu sunt supuse redevenței, ca aurul”, explică acesta.
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea