Haloween 2010

Iată că am ajuns şi aici, la Haloween-ul lui 2010. Ce este nou anul acesta? Nu m-a întrebat nimeni, dar dacă m-ar fi întrebat, aş fi sfătuit părinţii să creeze odraslelor dovleci cu chipul politicienilor care ne conduc. Celţii credeau că în data de 31 octombrie spiritele intrau în comunicare cu cei vii şi coborau pe pământ. Pentru a nu fi posedaţi de spirite, oamenii se deghizau în monştri, ieşind pe străzi şi făcând mult zgomot pentru a le speria... Şi ce monştri mai mari am putea găsi în ziua de azi decât, spre exemplu, membrii cabinetului Boc, în frunte cu însuşi primul ministru. Care prim ministru anunţa, cu mândrie parcă, acum ceva vreme, la televizor: „anul acesta vom concedia (nu ştiu câte) zeci de mii de salariaţi.”
Pe mine cel puţin mă sperie, mult mai mult decât bostanii tăiaţi reprezentând chipuri de monştri, chipurile zâmbitoare de la teve ale membrilor faimosului cabinet. Până şi (la fel de monstruosul) Hitler, acum 85 de ani, pentru a forţa ieşirea din recesiune şi a da de muncă oamenilor, a comandat mii de kilometri de autostrăzi şi drumuri, construcţia de fabrici, uzine, baraje. Autostrăzi şi fabrici care au fost realizate şi au dat un impuls real economiei germane. Lecţiile de istoria economiei învăţate de guvernanţii noştri se opresc exclusiv la a da afară oameni din serviciu.
Haloween de criză în România anului 2010, în singura ţară care nu a ieşit încă din recesiune. O sărbătoare care, lăsând la o parte implicaţiile şi semnificaţiile religioase aproape uitate, este una a copiilor. Numai că anul acesta copiilor ar trebui să le fie efectiv frică de ceea ce aduce sărbătoarea. Pentru că aduce tăieri de alocaţii, lapte scumpit, părinţi în şomaj. Se pare că se vând numai costume cu vrăjitoare şi zmei răi. Cele cu zâne bune au fost alocate altor ţări, ţări ale căror conducători au mai citit şi o carte. Ai noştri? Ca brazii, însă ca brazii de furat. Pentru că la furat se pricep cel mai bine. Dragi români! Ştiţi când va fi următorul Haloween real în ţară? Cum, nu aţi ghicit? Ei bine, va fi de alegeri! DA, URMĂTORUL HALOWEEN REAL VA FI LA ALEGERILE DIN 2012! Pe cuvânt de onoare dacă atunci nu veţi vedea mii de oameni mascaţi. Numai că va fi un Haloween pe dos. Pentru că la astfel de sărbători oamenii normali se îmbracă în monştri. Iar atunci monştrii vor lua măşti de oameni frumoşi. Şi, din nefericiri, mulţi s-ar putea să îi creadă. Din nou…
Spiridon Voinescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea