Festivalul Enescu la Piteşti

Dacă Filarmonica Piteşti a fost prezentă, la Bucureşti, pe scena Festivalului Enescu, festivalul vine în oraşul filarmonicii prin Maxim Quartet. Joi, 26 septembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, patru muzicieni cu experienţă şi cariere de excepţie vor aduce în faţa publicului transcripţii şi aranjamente după lucrări de: Schubert, Ceaikovski, Glazunov, Stravinski, Liszt şi Dan Dediu.
Constituit în anul 2011, Maxim Quartet este format din pianistul Horia Maxim, flautista Mihaela Anica, acordeonistul Fernando Mihalache şi contrabasistul Săndel Smărăndescu. Cei patru artişti instrumentişti au pornit într-un turneu naţional Classic Remix (în Ploieşti, Craiova şi Piteşti), inclus ediţiei a XXI-a a Festivalului Internaţional George Enescu. Turneul vine ca o încununare a participării, de anul acesta, la Festivalul Săptămânii Europene, de la Passau (Germania).  
Horia Maxim abordează un repertoriu vast, atât ca solist concertist, colaborator al majorităţii orchestrelor simfonice din România, cât şi ca partener al unor interpreţi români şi străini: Ion Bogdan Ştefănescu, Johnny Răducanu, Richard Galliano şi Mario Caroli. Muzician de renume, a susţinut recitaluri sau concerte în Germania, Franţa, Italia, Austria şi Japonia, participând la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, printre care „Festivalul Enescu”, „Nuova Consonanza”, „Bucharest Music Film Festival” și „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi”. A înregistrat partituri celebre pentru coloana sonoră a unor filme produse în Franţa şi Statele Unite ale Americii, ca „Youth Without Youth", în regia lui Francis Ford Coppola.
Mihaela Anica este un muzician cu activitate artistică remarcabilă în Austria, ţara sa de adopţie, dar şi în Franţa şi Germania. A câştigat numeroase premii şi burse de excelenţă în ţară şi în străinătate, participând la importante evenimente muzicale în România, Austria, Franţa. Urmare a profesionalismului de care a dat dovadă, în perioada 2008-2010, a făcut parte din Ansamblul „Orchestre de Flutes Français”. Înzestrată cu mobilitate artistică remarcabilă, Mihaela Anica a interpretat în recitaluri şi concerte lucrări valoroase dedicate flautului.
Fernando Mihalache este unul dintre puţinii interpreţi ai acordeonului care au pătruns pe scenele de concert în producţii de spectacole muzicale, jazz şi camerale. A absolvit toate studiile muzicale (facultate, masterat, doctorat) la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Abordând genuri şi stiluri muzicale diverse, a participat la festivaluri de marcă pe scenele ţării. A cântat în deschiderea Festivalului Internaţional de Jazz de la Bucureşti şi, la invitaţia Consulatului Norvegiei la Bucureşti (ca pianist), în spectacolul de muzică norvegiană. Este artist polivalent, interpretând şi la nai, keyboard şi pian. A pus bazele, împreună cu vibrafonistul Alexandru Anastasiu, proiectului de anvergură, unic în România, de vibrafon şi nai „Accord Vibes”.
Săndel Smărăndescu are o bogată activitate concertistică în ţară şi în străinătate, susţinând producţii ca şef de partidă al orchestrelor din Coreea de Sud, Japonia şi România, dar şi recitaluri în renumite oraşe ale lumii. A fost distins, în Japonia, cu premiul Aoyama ,,Barock Saal” pentru cel mai bun recital duo al anului 2002. Este membru al Orchestrei Naţionale Radio, al cvintetului „Traffic Strings”, al orchestrei de cameră ,,Virtuozii din Bucureşti” şi al cvartetului Voces.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea