Deschiderea oficială a stagiunii a VII-a a Filarmonicii Piteşti

Filarmonica Piteşti deschide oficial joi, 3 octombrie a. c., a şaptea stagiune. Orchestra instituţiei, dirijorul Cristian Oroşanu şi pianistul Andrei Licareţ (aflaţi, la cererea publicului, pentru prima oară la Piteşti) vor interpreta „Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în do minor op. 18” de Serghei Rachmaninov şi „Simfonia nr. 4 în fa minor op. 36” de P. I. Ceaikovski. Concertul va avea loc, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea corn, Cristian Oroşanu a fost cinci ani membru al Orchestrei Naţionale Radio. În urma câştigării unei burse la Stuttgart, la Academia Internaţională „Bach”, a studiat o nouă specializare, dirijatul. Ca dirijor, a susţinut concerte cu orchestrele şi filarmonicile din ţară, dar şi din Paris, Bordeaux, Berlin, Porto. A activat şi ca dirijor al operelor din Cluj-Napoca şi Bucureşti, în repertoriul său fiind incluse peste 30 de titluri ale creaţiilor de gen. În prezent este dirijor al Filarmonicii Braşov, având o susţinută activitate concertistică, ce include promovarea şi colaborarea cu artişti de renume, dar şi cu tineri interpreţi.    
Născut în 1982, în Bucureşti, Andrei Licareţ a început, la cinci ani, studiul pianului cu tatăl său, pianistul şi organistul Filarmonicii „George Enescu”, Nicolae Licareţ. Debutează la 11 ani, susţinând de atunci numeroase concerte şi recitaluri în Europa şi Statele Unite ale Americii. Ca elev şi student, a câştigat numeroase concursuri de pian, îndrumat fiind de profesorii Gabriela Enăşescu, Viniciu Moroianu, Dana Borşan, Dan Dediu. Din 2000 este student al Sommer Akademie Mozarteum (Salzburg, clasa profesorului Dmitrii Bashkirov), al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (Masterand) şi al Peabody Conservatory (prof. Leon Fleisher). A concertat sub bagheta unor dirijori de renume ca: Horia Andreescu, Cristian Mandeal, Jin Wang, Ilarion Ionescu-Galaţi. Concertele şi recitalurile sale au fost transmise la radioul şi televiziunea naţională.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea