Primul român cu atestat de flamenco este profesor de Teologie la un liceu auto

Un profesor de Teologie din Curtea de Argeș a devenit primul român cu atestat, din țară, de chitară flamenco. Cristi Matei, așa cum este cunoscut, spune că a fost mereu atras de chitară, motiv pentru care s-a înscris la Școala Populară de Artă. Deși a descoperit această pasiune abia la 20 ani, a mers până acolo încât s-a apucat să învețe chitara flamenco. La momentul respectiv nu exista niciun astfel de profesor la noi. Ceea ce a putut prinde, noțiunile de bază, a fost de la un amic de-al său. Ulterior, a mers în Italia, la Florența, unde a absolvit Academia de Chitară Flamenco, devenind astfel primul român cu un astfel de atestat. În prezent, au mai apărut alți doi, ne spune profesorul Matei.

Profesorul de Teologie este fan arte marțiale

Acesta a avut norocul să fie elevul lui Juan Lorenzo, un apropiat al celebrilor Paco de Lucia și al lui V. Monge „Serranito”.
Odată revenit în Argeș, Cristi Matei a devenit profesor de Teologie la Liceul Tehnologic Auto din Curtea de Argeș și profesor de chitară la Școala Populară de Artă, secția Externă din Curtea de Argeș, unde și-a format o grupă de elevi care învață chitară flamenco. Pasiunile profesorului de Teologie ajung  până în domeniul artelor marțiale. Pe vremuri, a și practicat pentru scurt timp acest sport, dar la cei 34 de ani pe care îi are se simte bătrân ca să-l mai practice în continuare. Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea