Preoții argeșeni învață de la cei mai buni cum se aleargă după glorie

# Arhiepiscopia Argeșului  exersează perfecțiunea cu „marfă” din Constanța. Sfântul Neagoe Basarab a dat un nou prilej oamenilor Bisericii să pună lumea în mișcare. Crosul de la Pitești a fost unul absolut surprinzător, având în vedere că la precedentele nu s-a petrecut nimic care să atragă atenția presei în mod deosebit.  Dat fiind faptul că multe dintre concurente erau foarte drăguțe, câțiva mai iuți de ochi și mână, dintre organizatori, au premiat ce era mai frumos, tânăr și de sex femeiesc. Adică, arhidiaconul Caliopie s-a atârnat cu medalie cu tot de gâtul unei puștoaice, primarul Tudor Pendiuc  a preferat o frumoasă blondă, iar arhiepiscopul Calinic s-a ales... cu un septuagenar. De unde se poate ajunge la concluzia că viața nu e dreaptă nici măcar când merge în linie dreaptă.

Preotul Necula, atlet de ocazie, în sutană

Exact când ne pierdusem speranța că vom vedea un om al Bisericii făcând și alt sport în afară de acela de a arunca cu agheasmă din încheietură, am avut parte de o surpriză absolut năucitoare. Crosul Bucuriei de la Pitești, dedicat Sf. Neagoe Basarab, l-a determinat pe preotul Ciprian Necula, și reporter Trinitas dealtfel, să bage un sprint de zile mari pe centrul orașului, cu sutana într-o mână și cu o expresie de bucurie maximă pe chip. Alergătorul cel oarecum sfânt nu se grăbea să câștige premiile puse în joc, ci doar să apuce să ia imagini cu primii sosiți la Finish. Strădania lui a fost încununată de succes, alegându-se cu o febră musculară de zile mari. Părinte, nu dispera, că trece cu ciocolată!

Corala Armonia, sau sinonimul perfecțiunii muzicii corale

Pentru seară a fost păstrat ce era mai bun. Corala Arhiepiscopiei Tomisului a cântat în Argeș. Ales drept cel mai bun din lume, medaliat de două ori cu Aur la Olimpiada din SUA, la World Choir Games, din 350 de participanți din toată lumea, grupul a făcut o demonstrație pe viu a motivului pentru care se bucură de acest palmares, pe drept.  Performanța înseamnă seriozitate și talent, în primul rând, în orice domeniu. Lucruri pe care cei 27 de membri ai coralei le au din plin, după cum ne-au demonstrat prin reprezentația dată la Curtea de Argeș, pe 24 septembrie. Coriștii merg în cantonament, exact ca sportivii, și sunt diaconi, preoți, absolvenți sau studenți la Teologie, care îl însoțesc pe arhiepiscopul Teodosie la slujbele oficiale.

Programul susținut la Curtea de Argeș a fost structurat în două părți: muzică bisericeacă și prelucrări folclorice.  Frigul îndurat de toți cei prezenți, veniți nepregătiți pentru vremea de la Argeș, a fost pe deplin răsplătit de acești artiști veniți din Constanța. Apropo de frig! Vicele Constantin Polexe, un bărbat foarte galant pe alocuri, a cerut o haină din public și s-a înfofolit bine, sub privirile doamnelor din preajmă, înghețate de frig. Am putea încerca să descriem ceea ce am auzit cântându-se marți seara la Argeș, dar ne este teamă că niciun cuvânt nu ar fi suficient de bun ca să descriem perfecțiunea. Aceștia oameni trebuie ascultați; întâi cu sufletul și apoi cu urechile. Evenimentul s-a bucurat și de prezența ÎPS Teodosie al Tomisului, care spune că nu poate să doarmă în noaptea dinaintea oricărei reprezentații pe care o are de dat corala. Pe toată perioada spectacolului, Sfinția Sa nu s-a abținut să dea indicații din public, soliștilor de pe scenă.
Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea