E vizitat zilnic de urși! Un belgian excentric se încălzește cu soare și crește capre în Argeș

Un belgian s-a făcut fermier în Argeș. Inițial, insolitul personaj a vrut să-și facă fermă de capre la Căteasca. Peste ceva timp, Patrick van der Linden  a ajuns în satul Brăduleț din comuna cu același nume, unde și-a făcut o fermă de capre. Belgianul excentric a venit în Argeș în 2004, iar ferma a fost construită în 2009. Este făcută din baloți de paie: „Eu am cumpărat 800 de baloți și mi-au rămas pentru o lungime de 9 m și 4,5 m înălțime”, ne spune Patrick. El a muncit în Elveția la o fermă, acolo unde a învățat cum se face brânza și cașcavalul: ”Îmi place că este un loc izolat aici. Eu am lucrat în Elveția

la peste 2000 m altitudine și sunt obișnuit. Iar aici am găsit și iarbă foarte bună pentru capre.” În prezent, Patrick are lumină și internet datorită unui panou fotovoltaic, iar de anul viitor intenționează să mai monteze alte patru, ca să poată avea un frigider și o mașină de spălat. Cum era de așteptat, încălzirea se face cu lemne.

În prezent, ferma lui Patrick însumează 21 de exemplare de capră, rasă autohtonă, iar toți sunt păziți de un ciobănesc caucazian, mai motivat decât orice alt câine de pază: “Am avut probleme cu lupii, într-o iarnă. Urșii deja sunt o apariție zilnică în sat”, ne mai spune Patrick. Probabil și datorită faptului că trăiește izolat, belgianul nu a fost alterat de snobismul și fițele dâmbovițene neaoșe, motiv pentru care poate să fie întâlnit stând la terasă, în haine obișnuite și chică rasta, din centrul orașului, savurându-și cafeaua și țigara, sub privirile consternate ale celorlalți de la mese.
Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea