Teatrul nostru va fi mâncat de molii, în curând

Recenta premieră a piesei  „Gaițele” de la Teatrul „Al. Davila” din Pitești a pus în lumina reflectoarelor efortul unor oameni care își fac treaba bine, indiferent de condițiile în care joacă. Nimeni n-a observat că nu toate becurile din candelabre luminează și asta pentru că s-au ars, iar altele ca să fie înlocuite nu mai ai de unde să cumperi.
Ca să schimbi candelabrele de tot, ar fi nevoie de un efort material imposibil, în condițiile în care  decorurile sau costumele  se confecționează din altele mai vechi, de la alte piese. Uneori, la astfel de premiere vin și politicieni sau șefi de instituții publice, sub patronajul cărora se află acest teatru, care pot găsi, dacă vor cu adevărat, bani și pentru acești oameni. Cu ceva timp în urmă, se scria că există actori care dorm în cabine; fie pentru că nu au unde în altă parte, fie pentru că ar trebui să facă naveta în alt oraș și i-ar costa mai mult. Situația nu s-a schimbat prea mult de atunci.
Cu mici excepții, Teatrul  „Al. Davila” arată exact ca acum 22 ani. Chiar nu consideră nimeni că și această intituție ar trebui să pășească în contemporaneitate și să arate ca atare? Nu de alta, dar încă vreo două ediții de Sărbătorile Argeșului și Muscelului, și va fi mâncat de molii costumul și-i vor cădea mărgelele de pe căciulă celui care îl interpretează pe Vlad Dracul. Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea