55 de noi mediatori sanitari de etnie rromă

Institutia Prefectului-Arges, în colaborare cu Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate, Agentia Judeteana pentru Ocupare si Formare Profesionala si Partida Romilor, a initiat si organizat, în cadrul „Programului de mediere sanitara: oportunitatea de crestere a ratei de ocupare în rândul femeilor rome”, doua cursuri de formare în meseria de mediator sanitar. Acest program este  sustinut de Guvernul Romaniei si este finantat din Fondul Social European, iar certificarile sunt recunoscute de Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii.
Cursurile s-au defasurat în localitatile Pitesti si Câmpulung Muscel, finalizându-se cu examene de absolvire, astfel: pe 26.09.2013, în localitatea Câmpulung au absolvit cursurile 22 de persoane, dintre care 11 de etnie roma, iar pe 27.09.2013, în localitatea Pitesti au absolvit cursurile alte 30 de persoane, toate de etnie roma.
Totodata, Institutia Prefectului  va face demersuri împreuna cu primarii din localitatile cu populatie de etnie roma (Tigveni, Calinesti, Pitesti, Schitu Golesti, Vladesti, Aninoasa, Berevoiesti) pentru ca absolventii cursurilor de mediatori sanitari sa fie angajati în perioada imediat urmatoare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea