În premieră, o femeie dirijor la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 10 octombrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic dirijat, în premieră, de... o femeie, Silvia Olivero Anarte (Spania). Solistul concertului este tânărul chitarist craiovean Radu Ionescu. În program: J.C. Arriaga – „Esclavos Felices”, J. Turina – „Sinfonía Sevillana”, J. Rodrigo – „Fantasía para un gentil hombre, concierto guitarra y orquesta”,  M. Falla – „Danza del Fuego”, R. Chapí – „Preludio din La Revoltosa”, Soutullo y Vert – „Intermedio din La leyenda del beso” şi G. Giménez – „Intermedio din La Boda de Luis Alonso”.
Dirijoarea Silvia Olivero Anarte a absolvit Conservatorul din oraşul natal Malaga. În afara artei dirijorale, a studiat şi pianul. A urmat cursuri de masterclass în Spania şi în străinătate şi a participat la concursuri internaţionale de dirijat orchestră. A concertat cu orchestre din România (Botoşani), Republica Moldova (Chişinău), Spania (Madrid, Malaga), avându-l ca mentor pe dirijorul Octav Calleya.
Solistul Radu Ionescu are 17 ani şi este elev la Liceul „Marin Sorescu” din Craiova. Până în clasa a V-a a studiat pianul, dedicându-se apoi chitarei, instrumentul care i-a adus nenumărate premii la concursurile şi olimpiadele naţionale de gen de la: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Tulcea, Craiova. A participat la concursul de televiziune „Românii au talent”, ridicând atât sala, cât şi juriul în picioare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea