Cargo le-a cântat piteştenilor „Nu mă lăsa să-mi fie dor”

Joi şi vineri, piteştenii care n-o făcuseră deja au avut şansa de a asculta, live, în Old Society, piese de pe noul album ce a marcat revenirea discografică a trupei Cargo, dar şi de a-l felicita pe noul basist Florin Barbu, care este deja la a patra colaborare cu grupul rock. Cei prezenţi la eveniment au urmărit nu doar un concert, ci şi o filă de istorie....
Trupa Cargo s-a înfiinţat în Timişoara,  în 1985, avându-l ca fondator pe chitaristul Adrian Bărar, cel care a creat explicaţia de dicţionar "grup rock din Timişoara", deşi doi din actualii membri ai trupei sunt arădeni ( Adrian Igrişan şi  Octavian Pilan), iar unul e hunedorean  (Cristian Pup), stabiliţi însă tot în Timişoara. Primul album semnat Cargo "Povestiri din gară" a fost lansat însă la mulţi ani după înfiinţarea grupului, în 1992.
"După fluctuaţii mari  în componenţă, grupul a ajuns, în 1995, la o neeconomică, dar unitară formulă de şase: Adrian Bărar (chitară/voce), Ovidiu Ioncu "Kempes" (voce), Adrian Igrişan (chitară/voce), Cristian Pup (clape), Alin Achim (bass) şi Tavi Pilan (tobe). Prin trupa au trecut, de-a lungul timpului, muzicieni cu state grele, precum Octavian Iepan, Dinel Tollea, Nae Ionel Tarnotzi sau Leo Iorga (...). Accidentul suferit în 1995 de către Kempes a prilejuit venirea în trupă a vocalului/chitaristului Adrian Igrisan (ex-Riff). Acesta l-a suplinit şi, ulterior, l-a completat în postul de vocal pe Ovidiu Ioncu. Grupul a lansat, în formulele mai sus amintite, albumele "Povestiri din gară"(1992), "Destin"(1995), "Ziua vrăjitoarelor"(1998), dar şi albumul "Cargo şi Corala Teofora - Colinde şi obiceiuri de iarnă"(1996). În anul 2000, grupul a scos pe piaţă maxi-single-ul  "Bagă-ţi minţile în cap!".
Anul 2003 a adus grupului timişorean o nouă încercare. Planurile trupei au fost date peste cap de plecarea aproape neanunţată a solistului Ovidiu Ioncu Kempes. La 37 de ani, Kempes a hotărât să-şi  refacă viaţa  pe alte meleaguri, emigrand definitiv în Australia." aşa cum relatează Cargo Fan Site.
"Daca ploaia s-ar opri" a fost primul single lansat în noua formulă, în 2003, iar piesele  "Nu pot trăi fără tine (2004) şi "Ca o stea (2007), care au urmat, au devenit hituri ale genului.
Componenţa actuală a trupei Cargo:
- Adrian Igrişan (voce, chitara)
- Adrian Bărar (chitara)
- Octavian Pilan (baterie)
- Ionut Carja (clape)
- Florin „Xbass” Barbu (bas)
Material realizat de Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea