Strategia naţională pentru tineret

Ministerul Tineretului şi Sportului îşi propune ca prin implementarea Strategiei naţionale pentru tineret - document programatic aflat în dezbatere - să reducă şomajul în rândul tinerilor cu vârste între 15-24 de ani de la 22,7% la sub 20% pentru perioada 2014-2020
Strategia naţională pentru tineret pentru perioada 2014-2020 a fost lansată în dezbatere publică, de către ministrul Nicolae Bănicioiu şi Ministerul Tineretului şi Sportului, la 12 ani distanţă de când România nu a mai avut o strategie în acest domeniu.
MTS îşi propune să reuşească o absorbţie cât mai bună a fondurilor europene dedicate acestui domeniu, ridicarea activităţi de tineret, identificarea problemelor cu care se confruntă tinerii şi realizarea pe baza acestei strategii a un plan naţional de acţiune pentru tineret, precum şi planuri sectoriale. MTS doreşte o strategie interministerială în aşa fel încât tinerii să beneficieze de sprijinul tuturor ministerelor implicate în problemele de tineret şi nu doar al  Ministerului Tineretului şi Sportului.
Strategia naţională pentru tineret se sprijină pe patru piloni importanţi: cultură şi educaţie nonformală, muncă şi antreprenoriat, participare şi voluntariat şi sănătate, sport şi recreere. În mijlocul acestor patru piloni importanţi se află incluziunea socială. Ne dorim ca prin această strategie să reducem sub 20% şomajul în rândul tinerilor care, cel puţin pe segmentul cel mai afectat şi vulnerabil, 15-24 de ani, în România este undeva la 22,7%.
Cristian Meleşteu, director Ministerul Tineretului şi Sportului

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea