Dragoste de la 2 lei în sus. Arta nu se vinde mai bine, dar măcar are prețuri mari

Trei artiști s-au gândit să scoată poezia dintre paginile tomurilor prăfuite și s-o aducă mai aproape de cititor. Inițiativa lor n-a fost deloc lipsită de scop pecuniar. Astfel, am aflat că o strofă dintr-o poezie de dragoste, pe un carton ornat cu ceva inimi, semnată Cristian Bădiliță, pornește de la suma de 2 lei. Talentul artistic s-a îmbinat perfect la cunoscutul eseist și istoric al creștinismului timpuriu cu spiritul mercantil și așa au mai apărut niște tricouri inscripționate cu versuri, pe bani, niște eșarfe pictate, la 60 lei bucata, și chiar niște sticle, tărtăcuțe, etc, din aceeași gamă. De departe, cele mai interesante au fost poeziile de dragoste postate pe fundurile manechinelor cu poale țărănești, care-și cheamă iubitul la amor cu nepieritoarele versuri: „Mi-e dor de tine/cum mi-e dor de mine/cel necuprins/în brațele nicicui”. Dacă ne luăm după alte poeme semnate de același autor, dedicate Lesbiei, înțelegem și ce caută niște  versuri adresate unei femei, inscripționate pe fundul unui manechin femeie, în costum popular.

Papion vechi de 35 ani, singurul obiect de artă veritabil al evenimentului

Nici artista Malvine Mocenco nu s-a lăsat mai prejos. Sacii cu grâu, mazăre, fasole, și alte baze pentru mâncăruri, au fost greu încercați odată cu trecerea sa prin ei. De data aceasta, strădania ei de a lipi tot felul de graminee și leguminoase pe pânze va fi răsplătită, dacă vor fi cumpărate, cu suma de 700 lei bucata, de către public. Finalul a cuprins doar o sesiune de scris impresii, din partea publicului, ceea ce ne-a descumpănit maxim. Motivul ar fi acela că titlul evenimentului spunea “Poeme de îmbrăcat, degustat și agățat pe perete”. Prin urmare, ar fi fost normal ca doritorii din public  să aibă parte și de o degustare de mazăre, linte, porumb și chiar grâu, direct din tablou.
În altă ordine de idei, criticul Alex Ștefănescu, de altfel un om plăcut și simpatic, a fost luat de val și l-a asemuit pe Cristian Bădiliță cu Mihai Eminescu, în ceea ce privește valoarea operei sale lirice și, probabil, filosofice.
Evenimentul a punctat și la capitolul artă de calitate, odată cu apariția directorului Bibliotecii Județene Argeș, Octavian Sachelarie, arborând o ținută impecabilă la care a asortat un papion lucrat și pictat manual, vechi de 35 de ani. Accesoriul a fost cumpărat din timpul facultății, de la o expoziție de artă din capitală, care și-a păstrat eleganța subtilă și peste timp. Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea