Când se plătesc diferenţele de impozit pe venit şi contribuţii de asigurări sociale

În această perioadă, se emit de către organul fiscal deciziile de impunere anuală (formularele 250 „Decizie de impunere anuală pentru veniturile realizate din România de persoanele fizice”, formularul 251 „Decizie de impunere anuală pentru veniturile realizate din străinătate de persoanele fizice”,formularul 630 „Decizie de impunere anuală pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate”) pe baza datelor din declaraţiile privind veniturile realizate şi a celorlalte informaţii existente în evidenţa fiscală.
Persoanele fizice care primesc o astfel de decizie anuală trebuie să cunoască faptul că atunci când din decizie reiese diferenţă de impozit stabilită în plus (rândul 9, lit. a) din formularul 250) sau diferenţă de impozit de plată (rândul 8 din formularul 251) sau diferenţa de contribuţii stabilită în plus (cap.II rd. 4a din formularul 630) au obligaţia achitării acestor diferenţe de impozit şi contribuţii în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere, perioadă pentru care nu se calculează şi nu se datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere.
În situaţia depăşirii termenului de 60 de zile, veţi datora dobânzi şi penalităţi de întârziere.
Dobânzile se calculează pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv. Nivelul dobânzii este de 0,04% pentru fiecare zi de întârziere.
Penalităţile de întârziere se calculează pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv. Nivelul penalităţii de întârziere este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere.    

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea