Anotimpurile prieteniei

În perioada 19-23 octombrie, o delegaţie de 13 elevi şi 5 profesori de la Şcoala gimnazială "Mihai Eminescu " din Piteşti s-a deplasat la Kragujevac, Serbia în cadrul unui schimb devenit deja tradiţional între şcoala piteşteană şi Şcoala "Milutin i Draginja Todorovic din orasul înfrîăţit cu Piteştiul.
Delegaţia a fost condusă de Prof. Silvia Iosub, director al şcolii şi profesoarele Corina Dumitrescu, Miana Popa, Proistosescu Elena şi Claudia Tomescu.
Vizita a fost prilejuită în principal de comemorările masacrului copiilor sârbi din Kragujevac, din 21 octombrie 1941, de către armata germană. Ceremonia, de altfel impresionantă, la care a participat chiar şi preşedintele Serbiei, s-a desfăşurat la monumentul de la Sumarice.
Elevii români au fost găzduiţi în familiile copiilor sârbi. Împreună au desfăşurat activităţi comune în cele trei zile, activităţi cuprinse în cadrul proiectului de parteneriat "Anotimpurile prieteniei". În cadrul atelierelor de lucru, elevii  români, alaturi de  profesorii lor şi de colegii sârbi au organizat o expozitţe cu produse tradiţionale românesti din cămările toamnei, o activitate gastronomică, ateliere de artă şi ecologice, plantarea unui pom. De asemenea, în curtea şcolii din Kragujvac a fost dezvelită o placă de marmura cu numele Şcolii Gimnaziale "Mihai Eminescu".
Prietenia dintre elevii şi profesorii români şi sârbi va cunoaşte o noua etapă la primavară, în anotimpul florilor, când acestia se vor reîntâlni la Piteşti, cu prilejul “Simfoniei lalelelor".

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea