Râcă la Râca între primarul Georgel Burcea şi interpreta Gherghina Stancu

# După ce a numit-o jigodie, edilul i-a urat artistei să se ducă după Elodia. Interpreta de muzică populară Gherghina Stancu, autoarea „baladelor” dedicate Elodiei Ghinescu, a  intrat în conflict cu primarul Georgel Burcea, după ce  televiziunile au început să ia cu asalt, periodic, localitatea de la marginea judeţului Argeş. La doi ani după ce a făcut-o cetăţean de Onoare al Comunei, edilul-şef de la Râca nu mai vrea să audă de “divă”, dar neagă acuzaţiile pe care Gherghina Stancu i le aduce.
Gherghina Stancu e convinsă că primarul a ripostat din orgoliu, după ce presa centrală  a început să-i acorde atenţie. Într-o scrisoare adresată săptămânalului Atitudine în Argeş,  interpreta mărturiseşte că disputele cu primarul comunei  Râca, cea în care artista s-a născut şi în care îşi are gospodăria mama sa, au început  după primele balade scrise de interpretă şi apărute în presă. Cine nu-şi amiteşte de versurile care au răvăşit audienţele OTV după dispariţia avocatei? 
Elodia e moartă/ Şi totuşi ea trăieşte/ Din zilele frigoase/ Elodia zâmbeşte/ Elodia e moartă/ Şi nimeni n-o găseşte,/ Elodia e moartă/ Şi lumea o jeleşte.
„Greutăţile pe care le am au apărut din momentul în care am scris Balada Elodiei şi Balada Preşedintelui Băsescu, publicarea acestora  n-a fost pe placul primarului  Burcea (PSD).  Prezenţa diferitelor televiziuni care mi-au filmat gospodăria şi apariţiile mele televizate şi în presa scrisă au fost deranjante pentru acesta, afirmând faptul ca el este cel  care «face legile» în comună.”, spune cântăreaţa.

”Te crezi o divă de vin televiziunile la tine acasă?”

Săptămâna trecută, tensiunile dintre cei doi au crescut şi au apărut insultele:
„În ziua de 20.10.2013 am tăiat un pom, iar din greşeală a fost taiat şi un fir de lumină. Persoana care m-a ajutat să tai pomul i-a dat un telefon primarului rugându-l să ne ajute cu un electrician, dar acesta nu a avut cu ce să transporte scara pentru remedierea defecţiunii. În consecinţă, am sunat la reprezentaţii Electrica din regiune, aceştia remediind defecţiunea. Am dat telefon domnului primar pentru a mă scuza pentru problemele create, dar acesta nu a apreciat gestul meu şi a început să mă agreseze verbal adresându-mi cuvinte jignitoare şi înjositoare. Mi-a spus: «Te crezi o divă de vin televiziunile la tine acasă?», în plus spunandu-mi «proastă» şi «jigodie»”.

Gherghina Stancu: “M-a trimis după Elodia!”

Interpreta  spune că primarul  Georgel Burcea  i-a jignit inclusiv familia şi aşteapră ca edilul să-i ceară public scuze:“I-am amintit faptul că vorbeşte cu un om cu studii superioare. Sunt licentiată în jurnalism, relaţii publice şi comunicare, limbajul acesta nefiind potrivit nici pentru statutul sau, iar jignirile aduse nu aveau nicio baza reală. I-am spus asta şi mi-a răspuns: ”Mă doare pe mine undeva de studiile tale. Să te duci dracului după Elodia lui Diaconescu, băga-mi-aş în diploma ta. Să te duci dracului, să pleci din comuna asta”. I-am spus că eu vin la casa părinţilor mei, dar domnul primar a considerat potrivit să imi jignească şi familia: ”Du-te dracului cu neamul tau, cu rădăcinile tale, cu pamântul, cu cântecele tale şi cântă la mormântul bărbatului tău, că de nu, am să văd eu!” , mai povesteşte  în scrisoarea trimisă redacţiei noastre, Gherghina Stancu, care se plânge că, de doi ani, edilul n-a mai invitat-o la Zilele Comunei, pe motivul (suspectat de interpretă) că aceasta nu i-ar fi promovat numele în apariţiile sale televizate.

De la cetăţean de onoare, la jigodie

În urmă cu patru ani, Gherghina Stancu a primit, chiar din mâna primarului Georgel Burcea, titlul de  cetăţean de onoare al comunei Râca! Acum primeşte, după cum ea însăşi mărturiseşte,  doar aversiune din partea edilului  şi a altor căţiva consăteni despre care interpreta spune că au fost asmuţiţi împotriva sa.
“Eu fiind o femeie singură, fără apărare de ani de zile, sunt umilită de gaşca pe care a format-o domnul primar împotriva mea. Aversiunea acestor oameni faţă de mine nu este justificată, eu fiind un bun cetăţean, plătitor de taxe şi impozite şi muncesc pământul pe care l-am primit moştenire de la străbunii mei. Am avut întotdeauna un comportament civilizat şi am dat dovadă de omenie şi generozitate, respectându-i pe toţi, indiferent de statutul social. În anul 2009 mi-a fost oferit titlu de “Cetăţean de Onoare” al comunei Râca, chiar de către domnul primar. Acum mă jigneşte! Eu aştept să-şi ceară scuze!”, mai spune interpreta.
Edilul i-ar fi reproşat cântăreţei că a făcut satul de râs cu apariţiile sale televizate. ”Eu cred că de râs s-a făcut dumnealui, cu o prezenţă dubios de mare înregistrată de comună la Referendumul pentru demiterea Preşedintelui Traian Băsescu” spune interpreta, amintind de cele 128% de procente reprezentând prezenţa la urne în Comuna Râca, procent care a ţinut, la momentul respectiv , prima pagină a ziarelor locale şi centrale.

Georgel Burcea: “Televiziunile vin şi pleacă de la dânsa, nu m-am opus, nici n-am considerat  că ar ajuta cu ceva comuna”

Contactat de săptămânalul nostru, Primarul Georgel Burcea a negat  toate acuzaţiile  făcute de  Gherghina Stancu: “Televiziunile vin, pleacă de la dânsa, nu am nicio treabă cu asta, nu m-am opus niciodată, nici n-am considerat că ar ajuta cu ceva comuna. Despre ce face dumneaei, nu comentez, n-am nicio părere, iar de jignit,  nu am jignit-o, aşa cum susţine dumneaei!” A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea