Monografia Judeţului Argeş, lansată la Muzeul Goleşti

Joi, 31 octombrie, la Muzeul Național al Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti a fost  lansată  monografia judeţului Argeş – ”Argeşul şi Muscelul – spaţii istorice ale românismului” – vol. I și II. Realizată în premieră, lucrarea reunește, în aproximativ 1.000 de pagini ale celor două volume, rezultatul unor eforturi îndelungate ale unor oameni de cultură care au știut să valorifice potențialul istoric și legendar al acestor zone, realizând o adevărată carte de identitate a argeșenilor și a muscelenilor.
„În monografia pe care am lansat-o puteţi găsi, în detaliu, istoria jude-ţului nostru. Am speranţa că acest document va fi studiat de tineri, pentru că va ajunge în toate bibliotecile din judeţul nostru“, a precizat Constantin Nicolescu, pre;edintele CJ Argeş.
„Lansarea acestei cărţi reprezintă un moment deosebit pentru judeţul nostru. Despre plaiurile argeşene şi muscelene s-au scris multe studii, unele dintre ele s-au referit la Curtea de Argeş, altele, la Piteşti. Au fost  scrise cărţi despre instituţii precum Arhiepiscopia Argeşului, Primăria Pi-teşti sau licee importante. S-a scris o istorie a judeţului de la începuturi până la Mihai Viteazul … al doilea volum n-a mai apărut. Le mulţumesc celor care s-au ocupat de aceste plaiuri. Un volum care să cuprindă pe toate acestea nu s-a scris. În urmă cu trei ani, preşedintele Constantin Nicolescu  rugat instituţiile de cultură să formeze un grup de cer-cetători care să scrie această monografie. Şi iată această car-te!”, a spus profesorul Teodor Mavrodin, fost director al Arhivelor Naţionale Piteşti. Monografia va ajunge în toate şcolile şi liceele din judeţ.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea