Trio Contraste, din nou la Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează miercuri, 6 noiembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul recital al lunii. Trio Contraste revine pe scena filarmonicii piteştene într-un recital cameral extraordinar. Cei trei muzicieni, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, pianistul Sorin Petrescu şi percuţionistul Doru Roman, vor interpreta piese muzicale compuse de: J. A. Montero („Danzas”), A. Mejia („Patru dansuri columbiene”), A. Piazzolla („Trei tangouri”), M. Moleiro („Joropo”), M. Ponce („Estrellita”), Z. Abreu („Tico”) şi L. Bernstein (Suita din „West Side Story”)
Ion Bogdan Ştefănescu a debutat la 14 ani ca solist pe scena Ateneului Român. De atunci până în prezent a susţinut numeroase recitaluri şi concerte în ţară şi în străinătate:  Anglia, Franţa, Spania, Cehia, Coreea de Nord, Japonia, SUA, Ungaria, Italia, Germania, Olanda, Elveţia, Suedia, Norvegia.  Este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale de gen. A realizat, de-a lungul anilor, un număr impresionant de înregistrări la Societatea Română de Radio şi la Televiziunea Română, dar şi la societăţi de radio din străinătate.
Doru Roman a absolvit cursurile Liceului de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara şi pe cele ale Conservatorului de Muzică „Gh. Dima“ din Cluj-Napoca. Fost angajat al Operei Române din Timişoara, în prezent activează,  ca solist concertist, la Filarmonica „Banatul” din Timişoara. Este membru al mai multor orchestre şi ansambluri din ţară şi din străinătate. Conduce mai multe ansambluri din Timişoara, fiind şi profesor la Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara. A participat la numeroase festivaluri internaţionale în: Germania, Elveţia, Anglia, Franţa. Ca solist, a susţinut concerte alături de orchestrele filarmonicilor din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad, Craiova, Braşov, Târgovişte şi Piteşti. 
După absolvirea studiilor la Liceul „Ion Vidu” din Timişoara şi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, Sorin Petrescu îşi desăvârşeşte tehnica în domeniul pianului la Weimar (Germania). Din 1982 este pianist la Filarmonica „Banatul” din oraşul natal, în prezent fiind solist concertist. A fost distins cu numeroase premii la concursurile din ţară şi din străinătate, a participat la festivaluri naţionale şi în afara graniţelor ţării, efectuând înregistrări la radio, televiziune şi la casele de discuri. A concertat în Germania, Olanda, Franţa, Elveţia, Polonia, Ungaria, China şi Taiwan.  

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea