Mioveniul a devenit mai bogat cu încă trei investiţii în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro

Miercuri, 06 noiembrie, a fost o zi memorabilă pentru comunitatea din Mioveni, unde a avut loc inaugurarea a trei mari obiective în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, realizate din bani europeni. Chiar dacă Mioveniul are un buget local destul de generos, administraţia locală, condusă de primarul Ion Georgescu, nu s-a mulţumit doar cu atât şi astfel a reuşit să acceseze fonduri europene pentru trei investiţii de maximă importanţă ce vizează îmbunătăţirea nivelului de trai a locuitorilor din acest oraş, dar şi pentru cei care îl tranzitează.
Cele trei obiective, proaspăt inaugurate, sunt:
,,Modernizarea străzii I.C. Brătianu prin crearea a două benzi suplimentare” ce are ca drept scop îmbunătăţirea accesibilităţii oraşului Mioveni prin reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport urban, ca factor esenţial de regenerare urbană, în vederea creşterii calităţii vieţii şi creării de noi locuri de muncă, pentru a stimula dezvoltarea economică şi socială a oraşului şi regiunii;
,,Modernizarea podului peste râul Argeşel prin crearea a două benzi suplimentare de acces în oraş”, investiţie ce urmăreşte îmbunătăţirea accesibilităţii oraşului Mioveni prin reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport urban, ca factor esenţial de regenerare urbană, în vederea creşterii calităţii vieţii şi creării de noi locuri de muncă, pentru a stimula dezvoltarea economică şi socială a oraşului şi regiunii;
,,Creşterea accesibilităţii cetăţenilor la servicii de utilităţi prin extinderea sistemului de iluminat public”, obiectiv ce asigură condiţiile privind dezvoltarea sistematică a economiei oraşului prin îmbunătăţirea infrastrcturii urbane, în conformitate cu standardele Uniunii Europene, în contextul unei dezvoltări durabile.
La inaugurare, pentru a consfinţi rodul muncii administraţiei locale, au participat numeroase personalităţi precum, Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş, Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş, Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, Constantin Polexe, vicepreşedintele CJ Argeş, Cornel Lazăr, preşedintele PC Argeş, Simona Bucura Oprescu, deputat din colegiul Mioveni însoţită şi de alţi parlamentari din Argeş.
,,Am căpătat experienţă pentru a ne pregăti mai bine pentru atragerea fondurilor europene, atât în plan public, cât şi privat. Nu a fost uşor, a fost o muncă de trei ani. Este de admirat perseverenţa autorităţilor locale de a realiza aceste obiective, munca ritmică pe care au depus-o şi dăruirea tuturor celor care au fost implicaţi în acest proiect. Vă felicit pentru felul în care ați realizat dezvoltarea urbană a orașului Mioveni”, a spus Constantin Nicolescu. Preşedintele CJ Argeş ţinut să-i felicite pe toţi cei implicaţi în aceste proiecte.
La rândul său, Simona Bucura Oprescu a adus aprecieri întregii administraţii locale pentru munca depusă în realizarea acestor obiective. ,, La Mioveni este o echipă de bună credinţă, care nu s-a lăsat pe tânjală. Chiar dacă are fonduri proprii, a vrut să atragă şi fonduri europene. A reuşit. S-a pus încă o piatră la temelia acestui oraş, pentru că obiectivele finalizate vor atrage şi alţi investitori în zonă”, a declarat doamna deputat.
De precizat este faptul că Mioveniul se află printre localităţile care au accesat cei mai mulţi bani europeni pentru dezvoltarea urbană. Primarul Ion Georgescu spune că nu se va opri aici, având în vedere, pentru următorii ani, şi alte proiecte precum Parcul Industrial, Tehnologic şi Ştinţific şi centura oraşului.

”Vreau să le mulţumesc tuturor pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în finalizarea acestor investiţii. Vom continua să atragem fonduri europene, avem proiecte importante de realizat pentru locuitorii oraşului, cum ar fi parcul tehnologic şi centura oraşului, pe care vrem să le dezvoltăm în anii următori.  Ne dorim să realizăm centura Mioveniului, pentru a genera noi puncte de legătură cu celelalte localităţi vecine”, a precizat prim-gospodarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu.
Material realizat de
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea