Guvernul USL continuă să îşi respecte promisiunile

Guvernul USL continuă să îşi respecte promisiunile din campania electorală şi să ia măsuri care sunt menite să ducă la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. Pe această linie se înscriu şi unele decizii convenite în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional. Astfel, salariul minim brut pe economie va fi majorat în etape la 900 lei în 2014, urmând să fie operate şi creşteri salariale individuale, dar nu pentru toţi bugetarii, ci pentru profesori debutanţi şi medici rezidenţi. Guvernul a negociat cu Fondul Monetar Internaţional pentru anul viitor o majorare salarială cuprinsă între 3-4% pentru profesori debutanţi şi medici rezidenţi, pentru celelalte categorii bugetare o astfel de creştere depinzând de veniturile existente.
O altă măsură binevenită este aceea că accizele vor fi indexate de de la 1 ianuarie 2014 în funcţie de rata inflaţiei şi nu de cursul de schimb care până acum a avut fluctuaţii mari şi a determinat creşteri importante de preţuri.
Guvernul va creşte cu 25% şi redevenţele pentru resursele naturale, cu excepţia celor de petrol şi gaze, iar FMI şi CE au acceptat pentru 2014 un deficit bugetar de 2,2% din PIB şi o creştere economică de 2,2%.
Aceste măsuri vor fi dublate de decizii precum scăderea TVA la noi categorii de produse alimentare, precum şi pentru combaterea evaziunii fiscale şi creşterea veniturilor la bugetul de stat. Anul 2013 a fost unul al stabilizării ţării, 2014 va fi un an de creştere economică!
Biroul de presă al Partidului Conservator, filiala  Argeş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea