Carmen Dumitrache, omul din spatele Centrului Cultural Pitești

O cunoaşteţi ca realizator TV, organizator al Festivalului „Zavaidoc” şi director al Centrului Cultural Pitești, dar o ştiţi mai puţin ca om. Carmen este persoana care iubeşte normalitatea, oamenii de bun simţ şi tot ceea ce o ajută în viaţă, în general. Directorul Centrului Cultural Pitești este și unul dintre cei mai cunoscuți realizatori TV  pe plan local şi, totodată,  organizator al Festivalului  de Muzică Lăutărească Veche “Zavaidoc”, manifestare de care ne mai despart doar câteva zile (evenimentul din acest an urmând a se desfăşura în perioda 15-17 noiembrie) şi pentru a cărui punere la punct se dedică trup şi suflet.  
„Festivalul îşi propune promovarea muzicii vechi lăutăreşti, sprijinirea şi lansarea talentelor autentice, precum şi readucerea în conştiinţa publică a valorosului interpret de muzică lăutărească Zavaidoc, născut la Piteşti acum 110 ani.”, ne explică, la obiect, Carmen Dumitrache, deşi, dincolo de datele tehnice pe care le furnizează în calitate de organizator al festivalului şi director al Centrului Cultural Pitești, se simte dăruirea pe care o pune în tot ansamblul activităţilor pe care le promovează, inclusiv din postura de realizator TV.
Știe să-şi îmbine perfect pasiunile, astfel încât, din punct de vedere  profesional, se consideră o persoană împlinită.
Este omul din spatele a tot ceea ce înseamnă activitatea Centrului Cultural Pitești și privește funcția de director, după cum ea însăși mărturisește, ca pe o onoare şi ca pe o mare responsabilitate. Pune suflet în tot ceea ce întreprinde iar asta se simte în rezultate și consideră că cel mai delicat este lucrul cu oamenii. “Există atâtea tipologii şi caractere, încât fac tot posibilul să îi înţeleg pe toţi cei care trec pragul Centrului Cultural Piteşti. Încercăm să-i fidelizăm pe cei care au o reală chemare către cultură, în ideea de a participa consecvent la activităţile noastre, să menţinem relaţiile de colaborare cu personalităţile vieţii culturale dar să continuăm descoperirea şi promovarea de talente noi în domeniu. Orice muncă luată în serios presupune anumite eforturi, dar fac ceea ce îmi place, prin urmare, satisfacţia este întotdeauna mai mare.”, spune Carmen. Lucrează în cultură, nu din 2007 de când a venit la Central Cultural, ci de mult mai devreme.
”Încă de când lucram ca redactor la Radio-Televiziunea Alpha Piteşti mă ocupam de acoperirea acestui segment de activitate şi eram nelipsită de la principalele manifestări organizate de Centrul Cultural Piteşti, Biblioteca Judeţeană, Muzeul Judeţean, Muzeul Goleşti. Dovadă sunt numeroasele materiale tv care au rămas în arhivă. Pasiunea pentru televiziune am dezvoltat-o lucrând ca redactor şi realizator de emisiuni la acest post, care a fost o adevărată şcoală pentru mine. Îmi continui meseria de jurnalist tv, iar funcţia de director al Centrului Cultural Piteşti nu mă împiedică să fac acest lucru, ba chiar lucrurile se îmbină fericit”, mărturisește Carmen.  Carmen se descurcă exemplar nu doar în faţa camerelor de luat vederi, ci şi în spatele acestora, asigurând, printre altele, și imaginea pentru multe dintre reportajele pe care realizează şi pe care le postează pe site-ul oficial al Centrului Cultural Piteşti (www.centrul-cultural-pitesti.ro).
Printre pasiunile ei se numără şi cititul, fiind interesată mai ales de lucrări despre civilizaţiile Orientului, de care mărturiseşte că este fascinată. În rest, ubeşte normalitatea...
“Îmi plac oamenii de bun simţ şi tot ceea ce mă ajută în carieră, în viaţă în general. Anumite lucruri sau persoane par, la prima vedere, neinteresante sau chiar ostile, dar mai târziu realizez că unele experienţe, chiar amare, mi-au fost de folos, m-au călit, m-au luminat. Nu-mi plac minciuna, răutăţile intenţionate și ipocrizia, dar viaţa mi-a dat cea mai bună lecţie, şi anume, să nu judec superficial, să nu subestimez pe nimeni, să ştiu să ascult, să nu am orgolii.”, mai spune Carmen. C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea