Sută la sută rusesc

Filarmonica Piteşti organizează joi, 14 noiembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul concert simfonic extraordinar al stagiunii. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Radu Postăvaru şi violonistul Gabriel Croitoru vor interpreta: A. Borodin - Dansuri polovţiene, P. I. Ceaikovski - Concert pentru vioară şi orchestră şi Rimski-Korsakov - Simfonia nr. 2 op. 9 Antar. Născut într-o familie de muzicieni (mama artist liric, tatăl contrabasist), Radu Postăvaru a dirijat pentru prima oară la cinci ani! A absolvit pianul la Liceul de Muzică „Octav Băncilă” şi Conservatorul „George Enescu”, ambele din Iaşi, şi Academia de Muzică din Bucureşti. A studiat cu personalităţi ca: Ion Baciu, Ovidiu Bălan, Horia Andreescu, Vasile Spătărelu. A urmat cursuri de măiestrie artistică în Germania, la Berlin. A participat la festivaluri de pian şi dirijat şi la  concursuri de compoziţie în ţară şi în străinătate: Germania, Franţa, Italia, Spania, Cehia etc.  Are înregistrări în studiourile şi sălile de concert din toată lumea. La momentul actual este dirijor al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti. Radu Postăvaru a mai concertat cu Filarmonica Piteşti în 22 aprilie 2010.
Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Gabriel Croitoru are, în palmares, ca solist, sute de concerte cu filarmonicile din ţară, dar şi din străinătate, acompaniat de celebre orchestre, inclusiv London Royal Philharmonic, Monte Carlo Symphony sau Lyon Symphony.
Apreciat pentru tehnica sa de însuşi Yehudi Menuhin, Gabriel Croitoru cântă, din 2008, la vioara Guarneri Del Gesu, care i-a aparţinut marelui compozitor George Enescu.
Ţinând cont că este un concert extraordinar (prin valoarea deosebită a dirijorului şi a solistului), preţul unui bilet este 50 de lei, respectiv 30 de lei, în funcţie de categoria locului. Abonamentele rămân valabile.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea