Sută la sută german

# După concertul simfonic sută la sută rusesc, Filarmonica Piteşti organizează un concert simfonic sută la sută german. Joi, 21 noiembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Vincent Grüger şi cornistul Petrea Gâscă vor interpreta: W. A. Mozart - Concertul nr. 2 pentru corn şi orchestră în mi bemol major, Vincent Grüger - Kleines Konzert pentru corn şi orchestră cu doi corni obligaţi şi Anton Bruckner - Simfonia nr. 3 în re minor, Wagner. Dirijorul Vincent Grüger s-a născut la Wuppertal (Germania), într-o familie de muzicieni. A studiat compoziţie şi muzicologie/romanistică, aprofundându-şi studiile la secţia dirijat orchestră. După un stagiu de asistent la opera din Frankfurt şi la teatrul liric din Constanţa a dirijat orchestra studenţilor din Braşov. A dirijat în Turcia şi în Germania, dar şi în România, la Bacău, Botoşani, Craiova, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureş, Sibiu, Timişoara. A colaborat cu instrumentişti precum: Alexandru Tomescu, Andrei Deleanu, Horia Maxim, Marin Cazacu. A dirijat şi producţii de operă şi operetă la: Cluj, Craiova, Timişoara, Iaşi şi Bucureşti, colaborând cu artişti de renume: Felicia Filip, Christian Rudik, Marius Vlad Budoiu şi Doina Scripcaru.
Din aprilie 2009 conduce Orchestra de Cameră „Unirea” din Focşani şi, din toamna anului 2011, Orchestra de Cameră din Brăila. A mai concertat cu Filarmonica Piteşti în mai şi decembrie 2008. Petrea Gâscă a absolvit, ca şef de promoţie, Conservatorul „George Enescu” din Iaşi. Şi-a aprofundat studiile în Italia şi Germania, fiind laureat al concursurilor de gen din ţară şi străinătate. Din 1985 activează în orchestra simfonică a Filarmonicii „Moldova” Iaşi. Timp de trei ani (1995 - 1998) a fost membru permanent al orchestrei „Europa Symphony” din Viena. Cornistul Petrea Gîscă a susţinut concerte alături de orchestre din: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Arad, Tg. Mureş, Satu Mare, Bacău, Botoşani, Ploieşti, Braşov şi ansambluri camerale, la Iaşi şi Bucureşti.
De asemenea, a concertat în: Germania, Spania, Italia, Grecia, Franţa, Belgia, Olanda, Gibraltar, Austria, Elveţia, Coreea de Sud etc. Doctor în muzică, susţine activitatea didactică la catedra de corn şi muzică de cameră de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi. A mai concertat, în 29 noiembrie 2012, împreună cu Filarmonica Piteşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea