O seră din Topoloveni produce pentru Kaufland și Metro

# Indagro Servcom a vândut, anul acesta, 67 de tone de roșii. Înființată în anul 2005, ca și ”pui” al S.C. Componente Auto S.A. din Topoloveni, Indagro Servcom S.R.L. și-a început activitatea în domeniile comerț cu piese auto și comerț cu produse alimentare. Ulterior, a început și o activitate cu profil de producție agricolă, aceasta devenind, între timp, activitatea de bază a societății. În urma accesării unui program cu finanțare europeană, firma a reușit să construiască o seră cu suprafața de circa 7.000 m.p. utili, dotată la standarde înalte, cu instalații de încălzire, irigație, ventilație, control al umidității solului, temperaturii etc.

Producție agricolă continuă, din ianuarie până în decembrie

În 2013, sera Indagro a început producția agricolă prin plantarea de ridichii roșii și spanac. Ridichiile au fost recoltate în luna martie, iar spanacul la începutul lunii aprilie. Imediat, locul ridichiilor a fost luat de  de varza extra-timpurie, soiurile Letma și Jetma, varza fiind plantată la începutul lunii martie, în cantitate de 9.000 de fire. Răsadul a fost achiziționat de la firma Lolita Company din Ploiești. În aceeași perioadă, în interiorul serei a fost pregătită răsadnița pentru producerea răsadului de varză albă Triperio și varză roșie Red Dynasty.
Din luna aprilie, au început lucrările de pregătire a solului în vederea plantării tomatelor. Roșiile au fost introduse în ciclul de producție la sfîrșitul lunii. Recoltarea acestora a început la sfârșitul lunii iunie și a continuat până în octombrie. Rezultatele nu au fost deloc de neglijat, dacă ținem cont că au fost recoltate aproximativ 67.000 de kilograme de roșii.

Octavian Simescu, de la inginerie la agricultură

Acționarul principal al S.C. Componente Auto S.A., dar și, implicit, al S.C. Indagro Servcom S.R.L., Octavian Simescu, ne-a relatat, cu lux de amănunte, despre încercările continue de a îmbunătăți producția agricolă: ”Unele soiuri, deși consacrate, au mers mai slab decât altele mai puțin cunoscute. Am avut surprize și cu producătorii, unii dintre aceștia oferind produse de calitate mai slabă. În agricultură trebuie să fii atent la fiecare detaliu, pentru că fiecare mișcare greșită poate aduce modificări sensibile în cifrele de producție și, automat, în rezultatul financiar al firmei.”
Pe domnul director Simescu l-am găsit studiind cu atenție stadiul de dezvoltare al ultimei culturi de anul acesta, și anume aceea de salată. Întreaga suprafață a serei principale este ocupată, în acest moment, de salată, care va fi recoltată începând cu 1 decembrie.
Octavian Simescu: ”Am reușit să intrăm în rețelele Kaufland și Metro, probabil datorită seriozității de care am dat dovadă, oferind celor două lanțuri de supermarket-uri produse de calitate, la termenele stipulate în contract. Sperăm să diversificăm producția anului viitor, dar să o și creștem calitativ și cantitativ, pentru că, întotdeauna, e loc de mai bine...”
Vom reveni.
Material realizat de Andreea Stoica

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea