Administraţia locală din Mioveni s-a pregătit pentru sezonul rece

Deşi conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, iarna îşi va face simţită prezenţa, anul acesta, abia după 20 noiembrie, pregătirile pentru sezonul rece au intrat în linie dreaptă la Mioveni.
Pentru a preîntâmpina problemele ce pot apărea odată cu venirea zăpezii, angajaţii celor doi operatori implicaţi în acţiunea de deszăpezire, S.C S.Ed.C – Mioveni SRL şi S.C Construcţii – Reparaţii Mioveni SRL au început operaţiunile de refacere a stocurilor de produse şi materiale antiderapante pentru a interveni pe drumurile unde este favorizată producerea poleiului şi înzăpezirii.
Astfel că, încă de la începutul lunii noiembrie, pe zonele de siguranţă aferente drumurilor din oraş au fost amenajate spaţii de depozitare a materialului antiderapant (nisip şi sort).
De asemenea, încă din timpul verii s-a asigurat cantitatea de material lemnos necesară pentru încălzirea unităţilor de învăţământ din cartierele Făget şi Clucereasa, astfel încât să fie create condiţiile optime de desfăşurare a activităţilor. În acelaşi timp, în cadrul SVSU s-a finalizat Planul Operativ de acţiune pentru iarnă, care va asigura măsurile ce vor fi impuse în vederea prevenirii şi intervenţiei în caz de înzăpezire a arterelor de circulaţie şi pietonale.
„În acest moment, pregătirile pentru sezonul rece reprezintă una dintre priorităţile administraţiei locale. Ca în fiecare an, încercăm să facem tot posibilul să ne asigurăm că lucrurile vor decurge normal pe toată perioada iernii şi că vom avea dotarea necesară pentru a preveni şi limita efectele fenomenelor meteorologice de pe raza oraşului Mioveni.
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, pe lângă acţiunile celor câteva zeci de utilajelor specializate în deszăpezire, se vor organiza şi formaţii de lucru constituite din angajatii S.C S.Ed.C Mioveni SRL şi S.C Reparaţii Construcţii Mioveni SRL, care vor interveni în orice moment pentru a asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului rutier.
Pentru liniştea locuitorilor oraşului, vrem să clarificăm aceste lucruri. Din 19 noiembrie, atunci de când se anun¬ţă că va veni iarna, vom avea per¬manenţă în ce priveşte dis¬pecera¬tul de deszăpezire. Dorim ca zăpada să nu ne găsească nepre¬gătiţi. Oa¬me¬nii vor fi la punctele de lucru. Vom folosi cât mai puţină sare şi cât mai multă clo¬rură, pentru a nu avea probleme cu străzile. Operataorii noştri nu au practicat în anii trecuţi sume astrologice de care s-a vorbit în altă parte. Comanda¬men¬¬tul va fi la sediul Consiliului Local, la ofiţerul de servicu, care se ocupă de deszăpezire. Orice sesizare şi orice problemă pot fi comunicate la unul din telefoanele 0730-444.784 sau 0348-455.999. Am făcut şi un apel către popu¬laţie să aibă grijă la subsolurile blocu¬rilor, să închidă ferestrele,  ca să nu îngheţe instalaţiile. Ca o nouta¬te, maşinile de deszăpezire au staţii GPS, astfel că putem arăta, dacă e cazul, în fiecare minut sau oră ce a făcut maşina respectivă.
În cazul în care fenomenele meteorologice vor fi extreme, vom apela  şi la forţa de muncă a Penitenciarului Colibaşi cu care am semnat un parteneriat”, a precizat primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea