Poliţistul Cătălin Chirilă este acuzat că ar fi falsificat documente ce au contat în instanţă

# Plângere penală şi împotriva şefului de post de la Bascov, tot în Dosarul permiselor. Gheorghe Mierlă, inculpatul care a formulat plângere penală împotriva judecătorului Ramona Creţu, reclamă faptul că i s-a imputat o infracţiune pe care nu a comis-o şi că documentele care au stat la baza  pronunţării sentinţei care-l trimite 7 ani după gratii sunt falsuri efectuate de şeful de post de la Bascov, Cătălin  Eugen Chirilă. În Dosarul permiselor, inculpatul Gheorghe Mierlă a fost acuzat că a aderat la un grup infracţional prin luarea în spaţiu a unor persoane interesate să-şi schimbe domiciliul, în vederea obţinerii frauduloase, la Piteşti, a permiselor de conducere. Inculpatul a susţinut, pe toată durata procesului care i-a adus condamnarea, că faptele de care este acuzat sunt neadevărate, că nici el, nici vecinul şi nici tatăl său, amintiţi şi ei în dosar, nu au luat în spaţiu şi nu au semnat nici un act procedural în acest sens. “Toate actele de luare în spaţiu care s-au efectuat au fost făcute în fals de către Chirilă Cătălin”, susţine Gheorghe Mierlă.

Sub acoperire sau în ilegalitate?

În completarea plângerii penale depuse la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, Gheorghe Mierlă depune copii după documentele din dosarul 26/2008, care redau conţinutul convorbirilor înregistrate ambiental între şeful de post Cătălin Chirilă (agent sub acoperire) şi inculpatul Eduard Constantin Dumitrescu (intermediar în schema mutaţiilor false), convorbiri din care rezultă că acesta din urmă îi aducea poliţistului, în original, buletinele solicitanţilor care doreau să obţină permisul de conducere pe baza unei mutaţii care să permită susţinerea examenului la Piteşti. Mierlă explică în plângere că poliţistul sub acoperire întocmea în fals toate actele privind procedura de mutaţie şi că le-ar fi dat subalternilor săi (care nu erau agenţi sub acoperire), cu bună ştiinţă, documente false.
“Fac menţiunea că, alături de aceştia menţionaţi mai sus, încălcau legea şi funcţionarii de la SPLPC Piteşti, pentru că acceptau aceste cereri care nu se depuneau de către  solicitanţi, în original. Chiar şi eliberarea buletinelor se făcea cu încălcarea legii, nu către beneficiarii de drept, titularii, ci către Dumitrescu Eduard. Acest lucru reiese şi din  declaraţiile celor care au avut mutaţii făcute pe adresa numitului Sima Marian şi pe adresa subsemnatului”, se arată în plângerea penală semnată de Gheorghe Mierlă.

Cum se făceau mutaţiile

Pe scurt, inculpatul Gheorghe Mierlă recunoaşte că i s-a propus, printr-un intermediar, să ia în spaţiu persoane necunoscute şi că ar fi acceptat, dar precizează că l-a informat pe acesta asupra faptului că nu deţine în proprietate decât un teren agricol, nu şi o locuinţă, un detaliu peste care s-a trecut la efectuarea mutaţiilor ilegale.
„Prin petiţia adresată la data de 23.09.2013, am prezentat situaţia prin care şeful de post Chirilă Eugen m-a pus să completez trei formulare tipizate reprezentând anexa 14, acesta având asupra sa buletinele celor trei persoane. Eu nu aveam de unde să am anexa 14 şi datele acelor persoane pe care nu le cunosc, dacă nu-mi erau dictate de Chirilă Eugen, ulterior aceste documente rămânând în posesia dânsului, făcând astfel uz de aceste documente nule de drept, întrucât eu nu am spaţiu de locuit, decât un teren agricol în suprafaţă de 7.000 mp.”, se mai arată în plângerea formulată în octombrie 2013 de Gheorghe Mierlă, şi depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti.

***

Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat pe Gheorghe Mierlă la 7 ani de închisoare cu executare în Dosarul permiselor. Acesta a formulat recurs şi aşteaptă, ca şi ceilalţi 27 de inculpaţi din acelaşi dosar, sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie!
Material realizat de Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea