Administrația Bazinală de Apă Argeș - Vedea a sărbătorit împlinirea unui secol de la înființarea primului Departament de Ape din România

În cadrul unui evenimentul omagial organizat cu acest prilej, au fost amintite etapele de referință dinistoria instituțională a  Apelor Române. Departamentul Apelor a fost înființat în anul 1913 în cadrul Ministerului Agriculturii şi Domeniilor, iar în anul 1925, prin Legea privind regimul apelor  a fost înfiinţată Direcţia Generală a Apelor din Ministerul Lucrărilor Publice şi Consiliul Superior al  Apelor – organ consultativ în domeniu.  La actuala formă de organizare s-a ajuns în anul 2005 prin înființarea Administrației Naționale Apele Române, cu 11 Direcţii de Apă Bazinale şi 41 de Sisteme de Gospodărire a Apelor în fiecare judeţ şi municipiul Bucureşti. În anul 2010 Direcțiile Apelor au devenit Adminstrații Bazinale de Apă.
Aceste evenimente dar și oamenii care au contribuit  la dezvoltarea activității de gospodărire a apelor în România au fost evidențiați în cadrul festivității organizate de Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea. Astfel, foști directori ai Apelor Române la nivel central și local, colaboratori din cadrul instituțiilor partenere în activitatea de gospodărire a apelor, au primit medalii și diplome aniversare. Printre cei cărora le-au fost acordate distincțiile se numără Eugen Valeriu Pop director al Direcției de Ape  Argeș-Vedea din anul 1979, fost ministru al Mediului în anii 1990 și ambasador al României în Canada în perioada 1991-1996. Au mai fost medaliați Virgil Turcu, Petre Lemnaru, Moise Negoescu, Ionel Ganță, Dumitru Ciucă, Marius Postelnicescu, Marin Ciungu și alții. Evenimentul a fost moderat de către directorul ABA Argeș-Vedea, Dumitru Ciobanu și de către prefectul județului Argeș, Cristian Soare în calitate de președinte al comitetului de bazin Argeș- Vedea.   
Evenimentul omagial s-a desfășurat în cadrul ședinței Comitetului de Bazin Argeș-Vedea care s-a întrunit pentru avizarea Planului de restricții și folosire a apei în perioadele deficitare în bazinul hidrografic Argeș – Vedea și a Planului pentru Prevenirea Protecția și Diminuarea Efectelor Inundațiilor în Bazinul Hidrografic Argeș Vedea – Realizarea Hărților de Hazard la Inundații. Un alt punct pe ordinea de zi a fost prezentarea temei Gestionarea Situațiilor de Urgență Generate de Inundații și Poluări Accidentale – Exemple de bune practici / intervenții– județul Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea