Indagro Servcom Topoloveni, bilanțul unui an agricol bun

Aşa cum am menţionat şi în numărul trecut al publicaţiei noastre, Indagro Servcom a fost înființată în anul 2005, ca și ”pui” al S.C. Componente Auto S.A. din Topoloveni. Firma și-a început activitatea în domeniile comerț cu piese auto și comerț cu produse alimentare. Ulterior, a început și o activitate cu profil de producție agricolă, aceasta devenind, între timp, activitatea de bază a societății. În urma accesării unui program cu finanțare europeană, firma a reușit să construiască o seră cu suprafața de circa 7.000 m.p. utili, dotată la standarde înalte, cu instalații de încălzire, irigație, ventilație, control al umidității solului, temperaturii etc.

Toate lucrările au fost efectuate cu zilieri din Topoloveni

Societatea Indagro Servcom SRL Topoloveni, în anul 2013, a realizat culturi succesive, suprafața serei, de 7000 mp utili, fiind cultivată cu:
- ciclul I de producție - ridichii  și varză extratimpurie;
- ciclul II – roșii (6000 mp) și castraveți 1000 mp;
- ciclul III – salată verde;
La începutul anului 2013 a fost stabilit planul de culturi, au fost întocmite fişele tehnologice pentru fiecare cultură, având ca principal obiectiv obţinerea de produse  de calitate superioară şi  gust deosebit.
Totodată, s-a avut în vedere şi urmărirea standardelor de calitate privind protecţia consumatorilor  prin reducerea aplicării îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţia plantelor, conform regulamentului CE 1221/2008.
Atât la cultura de tomate cât şi la cea de salată verde au fost folosiţi hibrizi şi răsaduri realizate de către o societate specializată în producerea de material săditor.
Lucrările de plantare, întreţinere cultură, recoltare, sortare, ambalare au fost realizate cu zilieri, cetăţeni ai oraşului Topoloveni  sub îndrumarea consultantului horticol Ing. Untaru Aurelian.
Sub atenta supraveghere  a consultantului şi conform recomandărilor acestuia s-a urmărit, pe cât posibil, menţinerea sub pragul economic de dăunare a patogenilor şi dăunătorilor, prin măsuri de igienă culturală şi agrofitotehnice. Toate acestea au contribuit la diminuarea reziduurilor de pesticide şi realizarea de produse sănătoase  şi accesibile ca preţ pentru consumatori. 
Hibridul de tomate cultivat în anul 2013 (IZMIR F1), s-a dovedit superior atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ, astfel încât la sfârşitul ciclului de producţie starea fitosanitară a culturii  a fost una de excepţie.

Planul pentru 2014: de la 67.000, la 90.000 kg. de roșii

În acest an, comparativ cu  producţiile din seră, roşii - aproximativ 67000 kg, castraveți aproximativ 7000 kg, salată verde în curs de realizare circa 65.000 buc, au fost obținute pe solele adiacente serei, culturi  de varză albă - circa 40.000 kg care au fost livrate în perioada iunie –noiembrie către rețelele de supermarketuri Kaufland și  Metro cu care Indagro Servcom are încheiate contracte.  
În anul 2014, pentru rentabilizarea activității desfășurate, se are în vedere creșterea producțiilor, astfel încât la cultura de tomate se urmărește obținerea a circa 90.000 kg în seră, precum și diversificarea sortimentului legumicol.
Andreea Stoica

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea