Codruţ Vlăsceanu: ”Am dat în judecată ANI”

Fostul şef al SPCRPCIV Argeş, Codruţ Vlăsceanu, are pe rolul instanţelor din România şi la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului cinci dosare  în care cere îndreptarea erorilor  ignorate în procesul care i-a adus confiscarea averii de 1,93 milioane de lei şi condamnarea la 14 ani de închisoare cu executare.
“Am dat în judecată ANI. Cer instanţelor cercetarea modului în care am fost trimis în judecată şi îndreptarea erorilor masive din sesizarea ANI – instanţe şi prezentarea corectă, reală a situaţiei de fapt, nu eronat, cum a făcut-o ANI în actul de constatare  nr. A59/i.i./2008 prin care a dispus cercetarea mea”, explică  fostul șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş care a semnalat că ANI a sesizat instanţele prezentând, în cazul său, date de identitate eronate (CNP greşit, anul naşterii greşit, adresă greşită)
“Nimeni nu a corectat eroarea, deşi dosarul a  trecut prin  cinci etape” mai spune Vlăsceanu, care susţine că averea de 1,93 milioane de lei i-a fost confiscată abuziv şi arată, tot referitor la averea sa, că ANI a solicitat verificări la mai multe instituţii folosind un CNP greşit, astfel încât “evident, şi răspunsurile au fost  total greşite, indicând o altă situaţie de fapt”.

Vlăsceanu susţine că ANI l-a cercetat abuziv

“Am justificat, în plus faţă de averea dobândită, 223.970  lei (din pagina 45 a actului de constatare rezultă  o avere dobândită de  600.861 lei şi venituri realizate de 824.831 lei). Se pune întrebarea: ce nu a justificat familia mea şi de ce am fost cercetat de ANI în aceste condiţii?”, întreabă Codruţ Vlăsceanu.
Fostul şef de la Permise reclamă în dosarul împotriva ANI şi modul în care a fost cercetată soacra sa, Ciolpan C. “Neavând motive de cercetare în cazul meu (pentru că am justificat în plus, aşa cum chiar ANI precizează, peste 2,2 miliarde lei vechi) total eronat, fals şi neprobat s-a trecut la cercetarea soacrei mele. La pagina 16, punctul IV, alin.1 din sesizarea ANI-instanţă, se arată că am înstrăinat bunuri soacrei mele Ciolpan C, făcându-se precizarea mincinoasă, falsă, abuzivă şi neprobată că la dosar există şi documente din care rezultă acest lucru.  Numai că în dosar nu se găseşte nici măcar o probă, un document în acest sens. Urmare a acestei minciuni grosolane, instanţele, fără a ţine cont de aceste aspecte şi părtinind total ANI, dispun cercetarea soacrei mele, Ciolpan C. Aşa s-a ajuns ca o femeie de 75 de ani, bolnavă şi operată, să fie terfelită abuziv prin procese, timp de 5 ani“, mai spune Codruţ Vlăsceanu, care, tot referitor confiscarea averii şi la cercetarea soacrei sale, precizează că ANI  nu a ţinut cont de faptul că aceasta a realizat venituri din salariu şi pensie sau orice alte venituri legal obţinute (din vânzare teren, autoturisme, apartament, prin notariat) şi a reţinut în dreptul lui Ciolpan C. venituri zero!”
Nu sunt singurele abuzuri semnalate de Codruţ Vlăsceanu. Atitudine în Argeş a relatat, în mai multe numere, erorile indicate de fostul şef de la Permise în dosarul civil şi cel penal în care a fost cercetat de-a lungul celor cinci ani de la izbucnirea scandalului. Vom reveni!

Soarta lui Vlăsceanu şi a celorlaţi 27 de inculpaţi din Dosarul permiselor se decide în decembrie

Pe 14 februarie 2012, Curtea de Apel Târgu Mureș s-a pronunțat pe fond în cazul permiselor obţinute pe bani de la Pitești. În Dosarul Permiselor,  28 de inculpați au primit pedepse de la 1 la 14 ani de închisoare cu executare. Niciunul dintre inculpați nu a fost achitat, iar instanța a dispus confiscarea sumelor de bani dobândite de inculpați de pe urma infracțiunilor săvârșite. Judecătoarea Mihaela Ramona Crețu a fost cea care a dat sentința atacată cu recurs la ÎCCJ, de către condamnaţii instanţei de la Tg. Mureş. Cei 28 de inculpaţi aşteaptă acum procesul amânat  pentru luna decembrie a acestui an.
Fostul șef al SPCRPCIV Argeş, Codruţ Vlăsceanu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, precum și interzicerea unor drepturi timp de patru ani, iar pentru constituirea unui grup infracţional organizat a primit 11 ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi. Adjunctul său, Vasile Voinea, a fost condamnat la 11 ani şi opt luni de închisoare cu executare şi patru ani de interzicere a unor drepturi, în urma contopirii pedepselor pentru constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată, fals intelectual aflat în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Printre inculpații care au fost condamnați la închisoare cu executare se numără și polițiștii Daniel Zidaru, Laurenţiu Ionuţ Bălan, Traian Proca, Aurelian Rădoi, Ion Ionaşcu, Daniel Paul Mandu şi Laurenţiu Georgel Neagoe. Polițiștii Virgil Ioniţă şi Mihai Crăciun au primit ca pedeapsă închisoarea cu suspendare.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea