“Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil prima intabulare gratuită a terenurilor agricole retrocedate”

# Deputatul liberal argeșean Theodor Nicolescu se ține de cuvânt! Azi, 20 noiembrie 2013, Comisia Juridică a Camerei Deputaților, în ședința prezidată de deputatul argeșean Theodor Nicolescu, a avizat favorabil proiectul de lege care presupune realizarea gratuită a primei intabulări a terenurilor agricole și forestiere din extravilan, terenuri retrocedate în baza actelor normative de fond funciar.
“Tranzacțiile în domeniul terenurilor agricole sunt la un nivel minim ceea ce face ca, de multe ori, costurile generate de lucrările cadastrale sa fie mai mari decât valoarea de tranzacționare a terenurilor respective. Am sustinut și sustin cu tărie necesitatea acestui proiect precum și multiplele avantaje pe care le va avea pentru români. Această lege este menită să elimine anumite probleme de natură juridică, funciară, probleme care au apărut inevitabil din proprietatea fărâmițată a unor terenuri agricole. Degeaba vorbim de liberalizarea pieţei funciare, de comasarea terenurilor pentru producţii mai mari, de productivitate crescută în agricultură, de acordarea de subvenții și de posibilitatea accesării unor fonduri europene dacă românii nu-şi pot întabula bucata lor de pământ.” a declarat parlamentarul argesean Theodor Nicolescu.
Reamintim că proiectul privind cadastrarea gratuită a fost unul promovat și susținut de către candidatul la funcția de deputat pentru Colegiul argeșean de Costești de atunci, astăzi parlamentarul argeșean Theodor Nicolescu - încă din campania electorală de la sfârșitul anului 2012.
La jumătatea lunii mai 2013 Senatul României a adoptat proiectul de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole, însă Camera Deputaților este camera decizională.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea