Constantin Polexe apreciază procesul descentralizării

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, liberalul Constantin Polexe vede cu ochi buni procesul descentralizării pentru care Guvernul USL şi-a asumat răspunderea săptămâna trecută, argumentându-şi opinia prin faptul că autorităţile locale şi judeţene ştiu ce e mai bine pentru judeţ şi că se vor face demersuri pentru a prelua şi alte atribuţii.
„Mă declar mulţumit că am început, în sfârşit, să modernizăm administrarea ţării româneşti. E un început, dar nu e suficient, din punctul meu de vedere. Trebuie să aducem şi alte servicii mai aproape de cetăţeni”, a declarat Constantin Polexe.
Totodată, vicepreşedintele CJ Argeş a adus în discuţie şi taberele şcolare, care prin procesul descentralizării au trecut în subordinea consiliilor judeţene, urmând să se facă demersurile necesare pentru modernizarea acestora.
,,În ceea ce priveşte taberele şcolare, este bine că au trecut la noi. Vom găsi resurse pentru a le reface şi pentru a le pune în valoare, probabil din fonduri europene. De asemenea, ne interesează şi preluarea taberei de la Stoeneşti care a fost retrocedată”, a mai precizat Constantin Polexe.
Domeniile descentralizate, ca şi competenţe, atribuţii şi instituţii, sunt: sănătatea, agricultura, mediul, cultura, tineretul şi sportul, autorizarea şi clasificarea în turism, cluburile şi bazele sportive, taberele şcolare, precum şi competenţele teritoriale legate de pescuit. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea