Lansare de carte cu „O viziune despre televiziune” la Biblioteca Judeţeană

Săptămâna trecută, Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” a fost gazda unui eveniment cu totul special, principalul protagonist fiind cunoscutul jurnalist și om de televiziune, Nicolae Melinescu, ce a ales acest lăcaş pentru a-şi lansa două volume:  ”O viziune despre televiziune” şi „Uriaşul care se trezeşte - Africa subsahariană în ultimele trei decenii“.
”O viziune despre televiziune” este o carte scrisă cu pasiune, cu umor fin, cu mici istorii care ilustrează teoria – nu un text academic rece și dificil”, după cum se arată în prezentarea volumului. Această carte descrie felul în care se face televiziune nu din prisma unui profesor, ci din partea unui profesionist cu multe încercări la activ. Un jurnalist care a și filmat, a și montat, și care acum scrie despre secretele practice ale meseriei.
„Uriașul care se trezește : Africa subsahariană în ultimele trei decenii“ este un studiu asupra ultimilor treizeci de ani, care îşi propune să descrie Africa în termeni africani, ca parte a unui nou limbaj prin care ţările regiunii doresc să comunice cu lumea extracontinentală. Unul dintre puţinele volume publicate asupra Africii în România post-comunistă, cartea lui Nicolae Melinescu se sprijină nu numai pe sursele primare ale cercetătorului, ci şi pe cunoaşterea directă a zonei Africii Subsahariene de către autor.
Nicolae Melinescu s-a născut în prima zi a anului 1948, a absolvit Facultatea de Limba și literatura engleză la Universitatea București în 1972, iar după absolvire a fost repartizat la Televiziunea Română unde a parcurs treptele profesionale, de la reporter stagier, la comentator, realizator până la redactor șef adjunct al secției de știri externe. 
În cei 40 de ani de jurnalism de televiziune, a realizat interviuri cu 3 secretari generali ONU, cu 6 președinți, între care și primul interviu din istoria televiziunii din România cu un președinte american. Din 1990 până în 2001 a condus grupul de reporteri din TVR asociaţi ai emisiunii WORLD REPORT a CNN-ului. A relatat pentru emisiuni informative din Vietnam, Rhodesia, Africa de Sud, Zambia, Libia, Pakistan, Kosovo și Afganistan.
În anul 2000, a fost recompensat cu Premiul de merit acordat de CNN International, pentru întreaga productie de 93 de reportaje prezentate în emisiunea World Report. Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea