Intervenţii prompte, în Mioveni, la prima zăpada

În oraşul Mioveni a nins, însă zăpada nu a creat probleme în trafic. S-a circulat în condiţii destul de bune. Utilajele de deszăpezit au fost pregătite să intervină pentru a degaja carosabilul, încă de la orele 3.30.
Procedura de deszăpezire a fost asigurată de către cei doi operatori din Mioveni, S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, respectiv S.C. Construcţii Reparaţii Mioveni SRL, numărul de angajaţi implicaţi fiind de aproximativ 200.
S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni răspunde de străzile mici, parcări şi trotuare. De asemenea, aceştia dispund de 32 tone de sare, 150 mc de nisip, 20 tone de granule de clorură de calciu şi 10 tone de clorură de calciu lichidă.
Despre planul de deszăpezire directorul Nicolae Tudose ne-a spus că: “oraşul a fost sectorizat în patru zone, iar cei 150 de salariaţi ai SC Servicii Edilitare pentru Comunitate au acţionat pentru asigurarea unei circulaţii normale a autovehiculelor şi a pietonilor. A fost stabilită tehnologia de intervenţii pe străzile mici, trotuare şi parcări în oraş.”
S.C. Construcţii Reparaţii Mioveni SRL are în grijă deszăpezirea pe arterele importante, precum şi a străzilor şi drumurilor orăşeneşti. Societatea dispune de 18 utilaje (tractoare, buldoexcavatoare, autobasculante, autoutilitare, camionete, camioane echipate cu lame ş.a.) şi de 2500 mc de nisip, 100 tone de sare şi 30 de tone de clorură de calciu.
După cum ne-a informat directorul Bogdan Udroiu, “pentru buna funcţionare a traficului, echipele au fost repartizate pe trei trasee, aşa încât să intervenim la orice oră din zi şi noapte pentru deblocarea circulaţiei.
Utilajele noastre au iesit pe străzi încă de la orele 3.30. Nu s-a acționat cu antiderapant, ci doar pentru înlăturarea zăpezii,”.
Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu face apel la cetăţeni să se ocupe de deszăpezirea din dreptul magazinelor, a garajelor, precum şi de trotuarul din faţa curţilor.
“În cazul în care nămeţii vor fi mari, Primăria Mioveni a încheiat un protocol de colaborare cu penitenciarul Colibaşi, astfel încât să nu existe perturbaţii în traficul rutier, în aprovizionarea oraşului, în desfăşurarea activităţilor la şcoli, grădiniţe, creşe, spital. Am achiziţionat utilaje performante, avem în stoc nisip, sare, clorură de calciu granule şi lichidă”.
Toate utilajele care vor acţiona la deszăpezire sunt echipate cu GPS, iar la Primăria Mioveni funcţionează un dispecerat non-stop, care va prelua semnalele de la locuitorii oraşului.
Numerele de telefon ale dispeceratului sunt: 0348/455.999 sau 0730.444.784.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea