Perioada dintre examenul teoretic pentru obţinerea permisului auto şi cel practic se va scurta la cel mult o săptămână

După ce, de la izbucnirea scandalului “Mită pentru permise” n-a fost dat decât ca exemplu negativ pentru Serviciile Teritoriale Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Serviciul Permise Auto Argeş  primeşte, în sfârşit, şi bile albe. Din punct de vedere al performanţelor, Serviciul Permise Auto Argeş se află   printre primele patru clasate la nivel naţional şi, drept răsplată, va avea dreptul la şase alţi examinatori. 
În perioada 18-19 noiembrie, la nivel naţional a avut loc o evaluare a tuturor Serviciilor Teritoriale Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, iar în urma unor analize succesive, judetul Argeş s-a clasat în primele 4 locuri pe țară (alături de Bucuresti, Cluj, Iași). În perioada ianuarie- septembrie, în Argeş au fost eliberate 15.957 permise, au fost susţinute 17.836 de examene teoretice şi 9.653 de examene practice în vederea obţinerii de permise de conducere şi au fost eliberate 16.334 certificate de înmatriculare. Asta se traduce în 3.464 de operaţiuni /angajat al serviciului, cu mult peste media pe ţară (de 2.850de operaţiuni /lucrător).
În plus, datorită activităţii lipsite de incidente majore de la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Inmatriculare a Vehiculelor Argeş, şase politişti din cadrul acestui serviciu au fost selectaţi pentru a primi atestare de examinator auto în anul 2014, în contextul în care la nivel naţional, din toate judeţele, numărul total al ofiţerilor participanţi la această procedură de atestare este de 32.
“Din punctul meu de vedere, acesta este un lucru extrem de benefic întregii activităţi de la nivelul serviciului, mai ales în contextul în care, în acest moment, sunt doar patru examinatori auto în Argeş, care, după cum ştiți, asigură susţinerea probelor şi în Curtea de Argeş şi Câmpulung. În conditiile în care se va suplimenta numărul de examinatori auto cu cei şase ofiţeri absolvenţi ai cursului, sunt sigur că perioada dintre susţinerea examenului teoretic şi susţinerea celui practic se va scurta de la aproximativ o lună, aşa cum este în prezent, la maxim o saptămână.”, spune prefectul de Argeş, Cristian Soare.
Anul viitor se va desfăşura şi un amplu proiect de înlocuire a sistemelor informatice existente în dotarea serviciului, lucru care va conduce la reducerea timpilor de rezolvare a solicitărilor cetăţenilor. De asemenea, pentru deservirea cu operativitate a posesorilor de permis auto care doresc preschimbarea documentului, din trimestrul al II-lea al anului 2014, validarea datelor privind preschimbarea se va realiza on-line, coroborat cu emiterea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere, eliminând astfel timpul de aşteptare de cel puţin o oră, necesar validării datelor în sistemul informatic.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea