Centrul Cultural Educativ Mioveni, inaugurat în prezenţa premierului Victor Ponta

Centrul Cultural Mioveni s-a remarcat prin multitudinea evenimentelor culturale pe care le-a organizat de-a lungul timpului. Însă, atât echipa Centrului Cultural Mioveni cât şi copiii ce erau angrenaţi în acţiunile culturale, duceau lipsa unui spaţiu care să le asigure o mai bună desfăşurare a activităţilor; astfel că, în pragul sărbătorilor de iarnă, administraţia locală a venit cu un cadou special pentru locuitorii urbei, dar mai ales pentru copii, şi anume Centrul Cultural Educativ, sau cum îi place domnului primar să-i spună, Palatul Copiilor. Aici se vor desfăşura toate evenimentele culturale, dar vor fi organizate şi cursuri artistice de sculptură, de dans, teatru, desen şi multe altele.
Acest centru deserveşte în special copiilor, dat fiind faptul că aici va fi şi Clubul Elevilor din Mioveni. Tot aici va fi amplasat şi biroul de eliberare paşapoarte simple.
Cu două zile înainte de sărbătoarea Sfântului Nicolae, acest nou centru cultural a fost inaugurat în prezenţa cetăţenilor, dar mai ales a copiilor care au susţinut şi un spectacol în noua sală. Prezent la eveniment a fost şi primul ministru al României, Victor Ponta, dar şi Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin şi Ministrul Educaţiei, Mihnea Costoiu.
Un sobor de preoţi de la Catedrala “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Mioveni a oficiat o slujbă religioasă de binecuvântare a acestui centru.
Valoarea totală a proiectului este de 1,8 milioane de euro, bani veniţi din bugetul Consiliului Local Mioveni. Centrul dispune de o sală de spectacole de 200 de locuri, precum şi de 12 săli de cursuri (sala de curs lemn şi lut, muzică, dans, sala cenaclu, desen şi arhitectură, curs fanfare, teatru şi dans, expoziţie, şah, cultură şi civilizaţie şi sala de conferinţe).
Peste 4500 de copii vor beneficia de facilităţile noului Centru Cultural Educativ Mioveni.
,,Vreau să îl felicit, în primul rând, pe primar, pentru faptul că, fără să ceară bani de la Guvern, a reuşit să facă un proiect important pentru copii, în primul rând, şi, sigur, pentru părinţii copiilor. Cred că Mioveniul merită să se dezvolte în continuare, nu doar pentru că aici este Dacia, nu doar pentru că aici este capitala automobilului; este şi capitala cercetării nucleare şi cred că este important să reuşim împreună să o păstrăm în acest fel.
Domnul primar spunea că de când sunt prim-ministru am fost de trei ori; am fost de multe ori şi înainte la dumneavoastră şi de fiecare dată am găsit un oraş care se dezvoltă, un oraş viu, un oraş care merită să fie apreciat pentru munca oamenilor de aici, pentru impozitele pe care le plătesc, dar mai ales şi pentru faptul că investiţi şi în alte lucruri în viitor. Faptul că aici atâţia copii încă învaţă tradiţii populare, cred că este un lucru extraordinar pe care nu îl mai vedem suficient de des şi pentru asta merită să vă felicit”, a declarat primul ministru Victor Ponta.
Lucian GHERGUŞ

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea