Concert vocal-simfonic de Crăciun la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 19 decembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertul vocal-simfonic de Crăciun, susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Mihail Ştefănescu şi soprana Irina Iordăchescu. În program, lucrări de: Strauss, Puccini, Catalani, Anderson, Şostakovici, Sviridov, Gounod, Verdi, Grigoriu şi Pautza.
Născut la Craiova, într-o familie de muzicieni, dirijorul de cor şi de orchestră Mihail Ştefănescu s-a dedicat cu pasiune studiului artei sunetelor. A absolvit Liceul de Muzică din Craiova  şi Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu”din Bucureşti, unde a avut ca dascăli profesori marcanţi. Se afirmă, ca dirijor, atât pe scena naţională, cât şi pe cea internaţională, mai ales prin reînfiinţarea, în 1981, a coralei „Euphonia”, alături de care a câştigat numeroase distincţii la festivalurile şi concursurile naţionale şi internaţionale. Abordează cu dezinvoltură un vas repertoriu simfonic, de la clasici la contemporani: concertele lui Beethoven, Haydn, Mozart, Dvorak, Ceaikovski, Schubert, Gershwin, Bartok, Bernstein, George Enescu, Ion Dumitrescu, concertele instrumentale de: Vivaldi, Telemann, Bach, Haendel, Haydn, Mozart, Beethoven, Rachmaninov, Grieg, Liszt, Chopin, Schumann, Saint - Saens, Şostakovici etc. A efectuat turnee în: Franţa, Italia, Spania,  Austria, Belgia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Coreea de Sud etc. Ca o recunoaştere a activităţii sale artistice este invitat în jurii ale unor concursuri internaţionale de interpretare. În 1995 susţine înfiinţarea Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, al cărei director este şi la momentul actual. Maestrul Mihail Ştefănescu a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti în anii trecuţi.
Născută în Bucureşti, într-o familie de artişti, soprana Irina Iordăchescu a absolvit Academia de Muzică din Bucureşti la clasa sopranei Maria Slătinaru Nistor şi la clasa de lied/oratoriu a baritonului Dan Iordăchescu. A interpretat în producţii de operă şi în concerte cu orchestre din Europa, Asia, America. A fost aplaudată pe scenele muzicale din: Italia, Anglia, Austria, SUA, Spania, Bulgaria, Grecia, Rusia, Franţa, Belgia, Norvegia. A cântat în Traviata, Rigoletto, Don Pasquale, Flautul fermecat, Văduva veselă, Elixirul dragostei. A fost invitată să cânte alături de filarmonicile din ţară, în 26 de lucrări vocal-simfonice, a fost solistă în concert cu orchestre din: Germania, Luxemburg, Polonia, Turcia, Maroc, Israel, Bulgaria, Franţa, Spania, Armenia, Grecia, Rusia. A colaborat cu dirijori de talie internaţională în ţară şi în străinătate, cu regizori străini şi cu artişti de prestigiu. A încântat de nenumărate ori publicul prezent în sala de concert a Ateneului Român. În 19 decembrie, va fi prezentă pentru prima oară pe scena Filarmonicii Piteşti.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea